Sindicaliștii de la CEH, întâlnire la Ministerul Energiei

S indicaliștii de la Muntele, sindicat reprezentativ la nivelul Complexului Energetic Hunedoara, au participat la o întâlnire cu ministrul Energiei, Virgil Popescu.

Tema a fost legată de negocierile privind programul de măsuri care trebuie adoptate pentru o tranziție justă în această comunitate minieră din România. ”S-a confirmat că Hotărârea de Guvern privind veniturile în completare a fost aprobată miercuri și publicată, deci produce efecte; S-a comunicat că s-a semnat și Hotărârea privind plățile compensatorii, astfel că în data de 5 august, CEH va putea plăti plățile compensatorii minerilor care au optat pentru acestea; Referitor la noua socie­tate, s-a stabilit ca săptămâna viitoare să se revină cu modificări la materialul care a fost deja transmis la Bruxelles și pentru care s-au mai cerut unele lămuriri; Acest material va fi refăcut și transmis domnului ministru în decursul săptămânii viitoare. Urmează ca în cel mai scurt timp posibil, domnul ministru Virgil Popescu să aibă o nouă discuție cu Comisarul pentru Energie având ca bază de lucru noul material, discuție în urma căreia să se poată decide cu privire la noua structură ce va înlocui CEH”, arată Confederația Sindicală Meridian.
După disponibilizările care au avut loc la CEH, urmează a se trece la noua etapă, cea a reorganizării societății energetice.
Monika BACIU

Advertisements