Minerii din Valea Jiului primesc două prime de Paști. Este vorba despre două adaosuri salariale, ambele destinate sărbătorii care urmează. Și, sindicatele spun că au primit asigurări că va fi respectat Contractul Colectiv de Muncă. Potrivit contractului în vigoare, minerii din Valea Jiului primesc o primă de Paști și una de Vinerea Mare. Iar președintele sindicatului Muntele, Darius Cîmpean spune că a discutat cu administrația și, chiar dacă nu s-a semnat acel Memorandum și Complexul Energetic Valea Jiului nu are bugetul aprobat, minerii vor avea banii în cont.
Darius Cîmpean, președintele Sindicatului Muntele:
„În Contractul Colectiv de Muncă în vigoare, angajații Complexului Energetic Valea Jiului beneficiază de două prime, una de Vinerea Mare și una de Paști. Noi am semnat protocolul cu conducerea companiei și aceste prime vor fi acordate până la sfârșitul lunii, conform CCM”.
Deocamdată, nu a fost făcut public cuantumul acestor adaosuri salariale. Minerii așteaptă semnarea acelui Memorandum care să permită aprobarea bugetului de venituri și cheltuieli la Complexul Energetic Valea Jiului. Dar au primit asigurări că primele le vor intra pe carduri până la sărbători.

Diana Mitrache