A fost aprobat Memorandumul prin care Complexul Energetic Valea Jiului are și buget de venituri și cheltuieli. Potrivit sindicaliștilor, acest lucru a fost parafat pe final de mandat a lui Sebastian Burduja, la Ministerul Energiei. Și problemele nu s-au terminat.

Sindicaliștii din Complexul Energetic Valea Jiului sunt la București și au purtat discuții cu premierul, vicepremierul și reprezentanții Ministerelor de Finanțe și de la Energie. Așa a fost aprobat Memorandumul, care trena de prin luna martie. „Asta înseamnă respectarea CCM. Iar pe de altă parte, înseamnă o funcționare normală, cu posibilitatea realizării unei aprovizionări normale, cu tot ceea ce implică asta pe CEVJ”, a spus Darius Cîmpean, președintele Sindicatului Muntele.
Cei de la Complexul Energetic Valea Jiului au ajuns în această situație, după ce cineva din minister, care trebuia să facă precizări în ceea ce privește modul de constituire al noii societăți, a omis asta. Sunt aspecte care au dus la sincope și la pericole în ce privește desfășurarea activității de la Complexul din Valea Jiului.
Iar problemele nu s-au terminat. Asta dacă Sebastian Burduja va ajunge la Primăria Capitalei și va pleca de la Ministerul Energiei. „Este un aspect care vine și ne încurcă, pentru că aveam un calendar stabilit cu dânsul pentru o serie de elemente, ce ar fi trebuit rezolvate în viitor. Mă refer la finanțare, la formalizarea cu Comisia Europeană”, a mai precizat Darius Cîmpean.

Diana Mitrache