Copiii din Casa Pollicino au avut bucuria de a vopsi, în prima zi a acestei săptămâni, ouăle pentru Paște. S-au adunat, ca în fiecare an, în sala de mese și și-au dat toată silința să facă cele mai frumoase ouă. Fiecare cum s-a priceput. Alături le-au fost italienii veniți aici și chiar primarul Tiberiu Iacob Ridzi.A devenit deja tradiție, ca, în Săptămâna Luminată, cei mici să intre și ei în febra pregătirilor pentru Paște. Așa că, an de an, primesc și ei ouă fierte, pensule și vase cu vopsea fierbinte. Și, supravegheați de cei care îi au în grijă aici, au vopsit așa cum s-au priceput.
Iar o mână de ajutor le-au dat și italienii din Ponte Nelle Alpi.
„Suntem emoționați de toți copiii noștri și le dăm o mână de ajutor. Că facem împreună treabă și ne ajutăm aici, în familie. Cu primarul, cu cei din casă și facem să fie sărbătorile frumoase. De 20 de ani, primarul Tiberiu Iacob Ridzi se implică în probleme casei și azi pentru noi este o zi deosebită”, a spus Enrico Collarin, reprezentantul italienilor care susțin Casa Pollicino, încă de la înființare.
„Așa cum fac în fiecare an, înaintea sărbătorilor de paște, suntem prezenți la Casa Pollicino și vopsim ouă, împreună cu cei mai speciali copii ai noștri. Ei sunt bucuroși și să ne revadă și că suntem cu ei. Pictăm ouă”, a spus și Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroșani. Au vopsit ouă, le-au pictat și au creat cele mai frumoase ouă încondeiere de copiii cei mai speciali din Valea Jiului. În plus, la final, primarul le-a împărțit tuturor câte o cutie cu ciocolată.

Diana Mitrache