Angajări și disponibilizări, doar când va funcționa Complexul Energetic Valea Jiului (CEVJ)

C hiar dacă în Valea Jiului, Comisia Economică din Senat a garantat angajarea unui număr de mineri la minele din Valea Jiului încă din toamna anului trecut, asta nu va fi posibil. Nici disponibilizările nu se fac deocamdată și, cel mai probabil, toate vor avea loc atunci când va funcționa noul Complex Energetic Valea Jiului, adică, la primăvară.

Comisia Economică din Senatul României nu a reușit să aplice în Valea Jiului ceea ce a stabilit la ședința de la Termocentrala Paroșeni. Mai mulți senatori au venit și au discutat cu administratorii CEH, cu sindicatele și directorii de mină, dar și cu reprezentanți ai ministerului, însă, deși s-a stabilit ca o primă măsură, angajarea de personal cu data de 1 noiembrie, asta nu s-a întâmplat. Și nici nu va fi posibil așa ceva acum.
„S-a creionat un termen de formare a noului complex energetic, în primăvara acestui an. Nu pot să spun o dată exactă, dar 95% din pași au fost făcuți. Momentan nu putem vorbi de angajări. Suntem într-o perioadă de tranziție și în perioada următoare nu cred să se facă angajări. Există un protocol semnat între cei de la Sindicatul Muntele și domnul ministru prin care se vor face angajări la formarea noii societăți. Deci, vorbim despre asta doar atunci”, a spus Cristian Roșu, administratorul special la CEH.
Nici disponibilizări nu pot fi făcute acum, dar sunt prevăzute și în acest an. Cel mai probabil, toate se vor face atunci când va deveni funcțional Complexul Energetic Valea Jiului. Iar asta s-ar putea întâmpla după a doua jumătate a lunii aprilie.
Diana Mitrache