Pacienții Sanatoriului de Pneumotfiziologie Geoagiu vor beneficia de un nou serviciu. Astfel, cei care au probleme cu somnul se vor putea adresa unității medicale.
”Urmărim să diversificăm serviciile medicale, astfel că vom oferi pacienților un nou segment de investigații, unele specifice pentru diagnosticul, tratamentul și evaluarea persoanelor cu apnee în somn, forma obstructivă. Apneea de somn obstructivă este definită ca lipsa fluxului aerian pe căile aeriene, însoțită de mișcări toracice și abdominale, datorate unui obstacol (polipi nazali, formațiuni adenoide, deviație de sept nazal, BPOC, fibroza pulmonară, obe¬itate, sindrom metabolic, formațiuni toracice sau abdominale gigante. Simptomele pot fi diurne (cefalee matinală, oboseală diurnă, lipsa de concentrare, deficit de atenție, scăderea libidoului ) și nocturne (sforăit, pauze de apnee în somn relatate de pacient sau de partenerul de pat, somn neodihnitor, neliniște). Diagnosticul și evoluția se formulează pe baza poligrafiei nocturne cardio-respiratorii, iar tratamentul implică folosirea Ventilației Non-Invazive de tip CPAP (presiune pozitivă în căi aeriene de tip continuu) și BiPAP (presiune pozitivă în căi aeriene cu două nivele presinale), asociat tratamentului comorbidităților”, arată Sanatoriul de Pneumoftiziologie Geoagiu.
Pentru mai multe informații și programări ne puteți contacta la numărul de telefon 0254248884, mobile 0738693116 si 0735635702 sau la adresa de e-mail: info@sanatoriulgeoagiu.ro ori pe pagina de Facebook: Sanatoriul Geoagiu, a anunțat ec. Letiția Mirela Pleșa-Popescu, Managerul Sanatoriului de Pneumoftiziologie Geoagiu.
Mai trebuie subliniat că, potrivit specialiștilor, funcționarea optimă a corpului și a minții depinde foarte mult de calitatea și cantitatea somnului. Perioadele de somn întrerupt sau redus calitativ pot conduce, în timp, la manifestări fiziologice grave, cu impact de proporții asupra organismului. Netratate, acestea pot induce apariția unor noi afecțiuni sau complicații.
Monika BACIU