V om avea prețuri mai mici la alimentele de bază și aceasta este o idee salutară. Este opinia senatorul Cristian Resmeriță, care a spus că, pentru țara noastră și, în speciual pentru Valea Jiului, aceasta ar fi prima măsură ce va avea efecte imediate asupra vieții oamenuilor.

Senatorul Cristian Resmeriță a salutat ideea
ieftinirii vieții și a spus că rotativa poate aduce acum unul dintre cele mai mari beneficii pentru toți oamenii din România. „Odată cu această rotativă, care s-an întâmplat atât de greu, guvernarea cu domnul Ciolacu, care este și
premier, a luat foarte în serios această problemă. Este o problemă a tuturor cetățenilor. Nu vreau să spun că doar PSD s-a gândit la asta, că suntem acum într-o coaliție și eu sper ca și cei din PNL să meargă pe această idee a premierului”, a spus Cristian Resmeriță, senator Valea Jiului.
Și, potrivit senatorului din Valea Jiului, este o măsură bună, poate prima luată pentru oameni, după trei decenii. „Am văzut deja că s-a discutat cu marile lanțuri de magazine și s epare că, pentru prima dată, după vreo 30 de ani în România, vor ajunge părțile la o înțelegere, fără acte
normative. Iar, după întâlnirea cu domnul
Ciolacu a avut-o cu marii retaileri, se pare că vom avea o scădere a prețurile. Eu mă declar optimist, fericit și sper ca asta se va întâmpla”, a completat senatorul Cristian Resmeriță.
Premierul Marcel Ciolacu a anunțat la începutul ședinței de Guvern de săptămâna trecută că marile lanțuri de magazine au
transmis o primă listă cu produse pentru
care Executivul vrea să implementeze o
schemă de reducere a prețurilor la alimente
de bază. Este vorba de pâine, lapte, brânzeturi, carne, ouă, făină, mălai, ulei, legume și fructe proaspete.
Pe de altă parte, cu doar câteva zile înainte de instalarea noului Guvern, INS anunța creșteri semnificative ale prețurilor alimentelor de bază față de anul anterior. Spre exemplu, prețul untului a crescut cu 32%, ouăle cu 29% sau brânza de vacă cu 28% – la o rată a inflației de 11,2%. În ceea ce privește prețul cărnii, față de anul 2020, carnea de pui s-a scumpit cu 36%, cea de vită cu 35%, iar carnea de porc s-a scumpit cu 32%.
Diana Mitrache