Este moț la origini, născut în toamna anului 1971 în satul Țebea, comuna Baia de Criș, într-o familie de oameni harnici. Mama sa a fost învățătoare, iar tatăl a fost miner.
„Părinții mi-au oferit posibilitatea să am parte de carte, dar m-au învățat și să trudesc pentru ceea ce îmi doresc.
Am absolvit Liceul „Avram Iancu” din Brad, iar apoi am muncit în subteran, la Exploatarea Minieră Țebea, la fel ca și majoritatea locuitorilor din zona Bradului. Am urmat stagiul militar, iar apoi m-am înscris la facultate. Am obținut licența în științe agricole în cadrul Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj Napoca”, spune Călin Petru Marian, candidatul PNL la Președinția Consiliului Județean Hunedoara.
Motivația de a urma, ulterior, cele două programe de masterat, unul în mediul academic românesc, în cadrul aceleiași universități la care a fost licențiat, iar cel de-al doilea în cadrul Universității de Științe Agricole Hohenheim – Stuttgart din Germania, specializarea economie și agricultură ecologică, își are rădăcinile în pasiunea lui Călin Petru Marian pentru tot ce ne oferă pământul și natura.
„Mai târziu, în cadrul Institutului Național de Administrație, m-am axat pe tema agriculturii în contextul european, iar în anii următori m-am înscris la cursul de formare în funcție publică în cadrul Școlii Naționale de Administrație din Franța și la cursul de „Înalți Funcționari Publici” din cadrul Agenției Naționale a Funcționarilor Publici București”, a explicat candidatul PNL la funcția de președinte al Consiliului Județean Hunedoara, Călin Petru Marian.
În ultimii 10 ani, a ocupat funcții de conducere și a coordonat activitățile APIA Hunedoara, AFIR Hunedoara și Direcția Agricolă a județului Hunedoara, în calitate de director. A ajutat mii de agricultori hunedoreni să acceseze fonduri europene ca să își crească afacerile și să aibă recunoașterea că sunt cei mai buni în ceea ce fac!
În cei aproape 25 de ani de administrație publică, a ocupat și funcția de subprefect al județului Hunedoara, dar și pe cea de prefect – reprezentantul Guvernului României în teritoriu, timp pe care și l-a dedicat locuitorilor întregului județ.

„Am fost prezent în toate localitățile hunedorene, iar principala mea preocupare a fost să îi ajut pe oamenii pe care i-am întâlnit în soluționarea problemelor lor.
De 20 de ani fac parte din Partidul Național Liberal, iar astăzi, experiența acumulată în administrație, antreprenoriat și politică îmi oferă încrederea că sunt omul potrivit pentru a duce județul Hunedoara la nivelul următor: cel al creșterii și dezvoltării. Îmi doresc să aducem județul Hunedoara la același palier cu județele puternic dezvoltate din vestul României, să repornim economia locală, să valorificăm potențialul turistic bogat și să aducem tinerii acasă! Pentru a realiza acest deziderat, am nevoie să îmi acordați încrederea dumneavoastră. Haideți să punem umărul la treabă și să construim împreună un viitor prosper pentru județul Hunedoara! Este timpul să ne unim eforturile! Vă îndemn să veniți alături de mine și să alegem viitorul!”, este mesajul transmis de Călin Petru Marian, candidatul PNL la Președinția Consiliului Județean Hunedoara.

Material comandat de Partidul Național Liberal Filiala Hunedoara Cod de identificare atribuit de Autoritatea Permanentă la desemnarea mandatarului financiar 21240015
Realizat de SC MBD Reporter Media SRL.