Sport

Miruna Mălăuță – performanță în premieră pentru România

S portiva Miruna Mălăuță a adus prima medalie pentru România la competiție internațională de karate VKF Seria A. Este cea mai mare performanță de acest fel
pentru un sportiv român, iar tânăra din Valea Jiului ajunge în primii 20 de karatiști din lume, un top care cuprinde aproximativ 500 de sportivi.

Miruna Mălăuță a urcat pe locul 3 în clasamentul general la competiția internațională de Karate Olimpic VKF Seria A, ce a avut loc în capitala Indoneziei- Jakarta în perioada 17-20 noiembrie, aducând
astfel prima medalie a României la un astfel de
campionat, medalia de bronz.
Antrenorii ei, Radu Polifronie și Alina Tinca spun că, pentru România este un pas important, iar pentru Valea Jiului este cel mai mare pas făcut vreodată într-o competiție de asemenea nivel.
Potrivit Federației Române de karate, Miruna a luat bronzul la kumite feminin – 61 kg, după un parcurs aproape perfect, runda 1 câștigând-o cu 8-0, iar runda 2 cu 3-0. În finala pentru bronz s-a calificat cu scorul de 5-2.
O evoluție bună a avut și sportivul Luca Preda (locul 15), acesta calificându-se până în grupa finală la kata masculin unde au mai participat și sportivii Andrei Nedelcu (locul 49) și Eduard Vulpoiu (locul 65).
Diana Mitrache