Darea în plată a CEH, dezbătută de creditori

D area în plată a unor active care aparțin Complexului Energetic Hunedoara va fi dezbătută de creditorii societății.

Comitetul creditorilor Complexului Energetic Hunedoara a fost convocat pentru 4 mai în vederea prezentării și aprobării operațiunii de de dare in plata a activelor functionale energetice din cadrul SE Paroșeni, Em Livezeni, EM Lonea, EM Lupeni, EM Vulcan și Sucursala Prestserv și sediul Executiv. Noua societate ce va fi înființată Complexul Energetic Valea Jiului, va fi una curată și fără datorii la bugetul de stat.
„Complexul Energetic Hunedoara este în insolvență, iar datoriile nu vor trece la CEVJ. La închiderea procedurii, datoriile către ANAF se sting prin darea în plată. Complexul Energetic Valea Jiului (CEVJ) există deja și, după finalizarea procedurii de dare în plată, se vor transfera angajații pe noua
societate, plus activele și tot ce mai este”, spune
Emil Gros, administratorul juridic de la CEH.
Nu este pentru prima dată când datoriile acestei societăți sunt șterse De-a lungul timpului, guvernul a decis mereu transformarea acestei societăți și de la Regia Autonomă a Huilei, la Compania Națională a Huilei, Complexul Energetic Hunedoara sau ce alte denumiri a mai primit, societatea a rămas mereu curată în speranța că va reuși să se redreseze.
Monika BACIU