Costel Avram: Privitor la chestiunea renuntarii la cursa pentru sefia Consiliului judetean va spun ceva parafrazandu-l pe Ion Creanga: Mai bine in Valea mea fruntas decat codas la oras!

-Domnule Costel Avram, faptul ca nu v-ati inscris in lupta pentru sefia Consiliului judetean a fost perceputa in mass media locala drept o mare surpriza. Erati creditat in sondaje drept un lider politic cu sanse reale de a fi, mai ales in Valea Jiului, foarte aproape de a ajunge in varf. De ce ati renuntat?

-Nu a fost o decizie usoara dar cred ca a fost una pragmatica. Nu imi faceam iluzii ca voi putea castiga o lupta electorala in care erau angajate aliante politice majore si care dispun de sume considerabile pe care sunt gata sa le investeasca in convingerea, pe orice cai, a electoratului judetean. Rareori se intampla ca un partid mic sa-si poata propulsa candidatii in varful ierarhiei. Stiti foarte bine ca PRM-ul are, in momentul de fata, doar doi vicepresedinti de consilii judetene. Si, daca ar fi sa ma iau dupa informatii de ultima ora, cred ca am ramas singurul…

-Ca sa revenim la prima intrebare: care e motivul pragmatic pentru care spuneti ca ati renuntat?

-Cred ca as fi creat o confuzie in capul electoratului nostru. S-ar fi putut ca unii oameni de bine care m-ar fi votat ca presedinte al consiliului judetean ar fi putut urma o logica fireasca si nu m-ar mai fi votat si pentru functia de consilier judetean. Ori vicepresedintii se aleg din randul consilierilor si nu de pe lista din care se alege presedintele consiliului judetean. Prin urmare, am vrut sa fiu extrem de precis si  cinstit cu alegatorii mei. Daca o prestigioasa publicatie locala m-a ales „Cel mai bun reprezentant al Vaii Jiului in Consiliul judetean” am vrut sa fiu consecvent si sa raman asa si in continuare. Pentru a face posibila aceasta noua nominalizare la aceasta categorie ii rog pe concitanii mei din Valea Jiului sa fie si ei la fel de consecventi si generosi cu mine ca si pana acum.

-Credeti ca veti putea fi ales, din nou, vicepresedinte al Consiliului judetean Hunedoara?

-Totul depinde de dispersarea voturilor. Daca aliantele politice majore care se afla in competitie isi vor imparti voturile in asa fel incat sa nu poata constitui o majoritate atunci am putea sa intram si noi in jocul electoral. Eu cred ca ar fi bine, din punct de vedere democratic, ca nici o alianta sa nu detina, dupa alegerile locale, o majoritate zdrobitoare. Aceste majoritati sunt nocive pentru ca vor conduce la o dictatura a majoritatii asupra minoritatii. De aceea va spun dv si cititorilor dv. sa nu ignore partidele mici. Sa ia exemplul parfumierilor care pun esentele tari in recipiente mici si sa faca in asa fel ca si din partide mici sa rasara arbitri impartiali pentru jucatorii cei mari.

-Ne transmiteti vreun mesaj de inceput de viitoare campanie electorala?

– Da. Noi ramanem fideli intelepciunii populare care spune sa ne intindem doar cat ne ajunge plapuma. Si sa ajungem ce-am fost. Si nu mai mult decat atat…