CEH scapã încã o datã de datorii, prin reorganizare

Datoriile uriase acumulate de Complexul Energetic Hunedoara vor fi sterse, dacã se reorganizeazã activitatea acestui colos industrial. Minele si termocentrala de la Paroseni sunt active ce vor putea fi date în platã, spun sindicatele care au purtat discutii cu reprezentantii Ministerului Energiei, dupã ce s-a vehiculat cã nu ar mai fi nicio solutie de iesire din impas. De altfel, Darius Cîmpean, presedintele Sindicatului Muntele, îi contrazice vehement pe cei ce au fãcut afirmatii legate de imposibilitatea de redresare a industriei de la noi.
„Din pãcate, cel care a vorbit din partea Ministerului Energiei, domnul Tudorache, nu este foarte conectat cu problemele CEH, stiut fiind cã, în cadrul Ministerului Energiei, am discutat de foarte multe ori, cu domnul Doru Visan si ministrul Anton Anton. Guvernul avea sarcina ca, pânã la sfârsitul lunii februarie, sã dea o HG care sã creeze cadrul legal prin care anumite active sã poatã fi date în platã si astfel sã poatã sã aparã pe harta sistemului energetic noi operatori economici”, a spus Darius Cîmpean, presedintele Sindicatului Muntele.
Nu s-a întâmplat chiar asa, dar sindicatele spun cã tin legãtura cu cei din minister si lucrurile sunt în curs de solutionare. Este însã, încã o încercare de stergere a datoriilor pe care CEH le-a acumulat. Banii nu vor mai trebui dati înapoi, pentru cã, spun sindicatele, au fost calculate gresit datoriile în sine, mai ales cele legate de ajutoarele de stat. „Comisia Europeanã a fãcut referire durã la acele ajutoare de stat pe care le considerã dânsii cã au fost acordate CEH. Este, însã, foarte important de stiut cã aceste sume de bani au fost tratate global, cã acolo, de exemplu, sunt incluse si cheltuielile pentru realizarea instalatiei de desulfurare la Termocentrala Paroseni, acolo este si ajutorul de salvare, care ne-a fost acordat cu întârziere, însã, toate ar apãsa suplimentar pe bugetul CEH”, mai spune liderul minerilor si al energeticienilor din Valea Jiului.
Complexul Energetic Hunedoara are o situatie economicã dezastruoasã, dupã ce numai cãtre stat datoriile ajung la aproape 825 de milioane de lei. Conform secretarului de stat în Ministerul Energiei, Iulian Tudorache, care a fãcut recent declaratii, pierderea curentã a CEH este de un miliard de lei, iar pierderea raportatã de peste 3,6 miliarde de lei. În timp ce, cãtre bugetul consolidat al statului, compania are de dat peste 1,8 miliarde de lei.
Diana Mitrache

8 comentarii la „CEH scapã încã o datã de datorii, prin reorganizare

 • 12 martie 2019 la 20:07
  Permalink

  Sa se faca investitii la Mina Livezeni si Mina Vulcan !

 • 12 martie 2019 la 22:20
  Permalink

  era de asteptat aceasta masura

 • 13 martie 2019 la 07:05
  Permalink

  cat sunt bani la bugetul statului nu ne facem probleme

 • 13 martie 2019 la 07:28
  Permalink

  Adica eu te imprumut cu bani iar cand vine scadenta tu imi spui ca banii de paine si hartie igienica nu se pun….intradevar , calculul este gresit . Ramane totusi o intrebare : Spaga intra in formula de calcul ?

 • 13 martie 2019 la 11:21
  Permalink

  cum sa nu trebuiasca sa se reorganizeze, in ce companie mai gasesti salarii si venituri mari la sefi, delegati sindicali care nu stiu pentru ce sunt platiti, pontaje la salvare miniera fara numar, pontaje fictive fara numar, sustrageri de motroina cu LDH-uri in stare de nefuctionare, o unitate ca e m livezeni care nu da carbune decat din an in pasti si pentru care nimeni nu e vinovat, iar la prostime le dau salarii minime,
  TRAIASCA PSD-ul in frunte cu tovarasul Dragnea, cred ca acest complex ar trebui transformat in APROZAR

 • 13 martie 2019 la 12:09
  Permalink

  Ce vrajitori sunt cei de la CEH, si noi il credem pe Darius Campeanu un sef de sindicat, nimic mai mult, nu vreo eminenta cenusie sau o valoare(autoritate) in materie.
  Sa le fie rusine celor de la PSD ca tot incearca sa salveze ce nu trebuie salvat. Da, au fost calculate gresit datoriile, CEH e cel mai mare datornic din tara, dar ce sa vezi a gresit dactilografa sau calculatorista care a bagat din tasta mai multe zeroruri la datorii de a ajuns CEH primul din tara la datorii. Voi credeti ce spuneti????!!!!!!

 • 13 martie 2019 la 16:37
  Permalink

  multumim PSD-roman in frunte cu Dragnea si Tariceanu valea jiului voteaza PSD

Comentariile sunt închise.