Mihael Melczer: “Muntii de cãrbune sunt deocamdatã virtuali”

Lipsa investitiilor din mineritul din Valea Jiului îsi aratã efectele. Negative. Muntii de cãrbune sunt doar virtuali. Fizic si practic începe sã devinã imposibilã exploatarea lor din cauza echipamentelor miniere extrem de uzate.
“Muntii de cãrbune sunt deocamdatã virtuali. Nu putem pune mâna pe el pentru cã asa a fost gestionatã situatia încât este aproape imposibil sã mai scoti ceea ce se gãseste în subteran. Productia de acum a CEH este jenantã. Nici mãcar termocentrala Paroseni nu poate sã trãiascã cu productia din Valea Jiului. În ‘88-’90 se livrau 33.000-35.000 de tone în fiecare zi, din care 6000-7000 erau cãrbuni coxificabili de foarte bunã calitate”, a declarat Mihael Melczer, consilierul personal al ministrului Energiei, Anton Anton. Potrivit reprezentantilor Ministerului Energiei, concesionarea sistemului de termoficare de cãtre Primãria Petrosani este de fapt “pasarea unui cartof fierbinte”.
“În loc ca administratia localã sã vinã în sprijinul termoficãrii, a CEH, vãd cã primãria încearcã sã cape de termoficare, sã o împingã spre CEH, desi ani la rândul termoficarea Petrosaniului a stat, în mare parte, pe costurile CEH. Societatea de termoficare niciodatã nu si-a achitat facturile cãtre Paroseni. Pe ADI Termoficare se puteau obtine fonduri europene de foarte multi ani, dar nimeni nu a avut niciun interes. Cu acele fonduri se putea reabilita toatã infrastructura. Din postura mea de la minister, mã ocup sã folosim, sã obtinem cu totii un beneficiu din infrastructura energeticã existentã. Sã o refacem, sã o regenerãm si sã o completãm cu tehnologii care sã ne asigure o crestere a veniturilor în Valea Jiului în anii ce o sã vinã”, a mai subliniat sursa citatã.
Complexul Energetic Hunedoara este singurã entitate care a participat la licitatia organizatã de municipalitatea de la Petrosani. Potrivit edililor este o chestiune de circa douã luni de zile atribuirea efectivã a licitatiei.
Cosmin BACIU

Advertisements

6 comentarii la „Mihael Melczer: “Muntii de cãrbune sunt deocamdatã virtuali”

 • 12 martie 2019 la 20:16
  Permalink

  Ministrul Energiei este de la ALDE ! De ce nu se fac investitii la Mina Livezeni si Mina Vulcan ??? De ce ALDE nu se implica sa schimbe reteaua (tevile) de termoficare in toata Valea Jiului ??? Vrem caldura si apa calda in toata Valea Jiului ca stam pe un munte de carbune (huila carbune SUPERIOR) !!!

 • 12 martie 2019 la 22:55
  Permalink

  se pisa pe valea jiului ,nici in cur nu -i doare

 • 13 martie 2019 la 09:24
  Permalink

  bai Mitrache de ce stergi mesagele citi bani ai luat de la acest EXCROC.

 • 13 martie 2019 la 19:49
  Permalink

  Habar nu ai ce vorbesti,consilier de paie .De ce nu publicati citi bani a facut din afacerile cu CEH acest mare specialist Melczer.

 • 13 martie 2019 la 21:39
  Permalink

  Cine te-a intrebat ce vrei???pentru ei este important ce vor ei…adica, sa-i votezi tu in continuare

 • 14 martie 2019 la 07:33
  Permalink

  Muntii nostri carbuni poarta noi cersim din poarta-n poarta…. pam-pam!!!

Comentariile sunt închise.