Eveniment

Cântec pentru prieteni

Municipiul Lupeni va gãzdui o nouã editie a festivalului “Cântec pentru prieteni”, organizat în memoria Tatianei Stepa. Consiliul Local urmeazã sã discute despre organizarea acestui eveniment care a devenit emblematic pentru Lupeni.
“De-a lungul timpului, în municipiul Lupeni, la Palatul Cultural Minerul s-au organizat periodic spectacole, concerte, festivaluri, serbãri si alte manifestãri cultural-artistice a cãror traditie a fost reluatã odatã cu renovarea acestui edificiu. Din pãcate, institutii de culturã care sã organizeze evenimente de acest gen sunt putine, motiv pentru care consider cã ne revine nouã sarcinã de a organiza câteva atrãgând cetãtenii cãtre spectacolele de gen. Unul dintre tipurile de spectacole cu traditie în municipiul Lupeni era muzica folk care se bucura de un deosebit interes”, aratã Lucian Resmeritã, primarul municipiului Lupeni.
În acest sens, Primãria si Consiliul Local al municipiului Lupeni îsi propune sã ducã mai departe traditia.
“Pentru reluarea acestei traditii am organizat anul trecut acest festival dedicate memoriei celei mai celebre cântãrete de muzicã folk din zona noastrã – Tatiana Stepa, festival care s-a bucurat de un real succes. Vã propun ca si anul acesta sã participãm, în calitate de coorganizatori ai acestui eveniment, alãturi de Asociatia Culturalã “Tatiana Stepa”, sã invitãm cântãreti din municipiul Lupeni si Valea Jiului, dar si nume consacrate în muzicã folk româneascã”, mai aratã primarul municipiului Lupeni în nota de fundamentare a proiectului de hotãrâre. Dacã proiectul va fi aprobat de consilierii locali, suma alocatã pentru desfãsurarea festivalului va fi de 10.000 de lei.
Monika BACIU