Burse pentru elevii lupeneni

180 de elevi din municipiul Lupeni vor beneficia de burse scolare. Consiliul Local a aprobat acordarea acestor burse, care se împart în mai multe categorii.
Astfel, se vor acorda elevilor de la Liceul Teoretic Mircea Eliade din Lupeni douã burse de performantã, 103 burse de merit, 14 burse de studiu si 61 de burse sociale.

“Bursele scolare, pentru anul scolar în curs, au fost aprobate de CL prin HCL 183/2017. Potrivit acestei hotãrâri, Liceul Teoretic Mircea Eliade din Lupeni  a solicitat un numãr de 84 de burse de merit, însã, dupã semestrul I al anului scolar, un numãr de 103 elevi se încadreazã pentru a primi o astfel de bursã si a fost necesarã modificarea aprobãrii initiale. Numãrul de burse scolare de merit se poate suplimenta de cãtre Consiliul local, iar conform calculelor fãcute, suma necesarã acordarii suplimentare a celor 19 burse de merit se va face în limita bugetului aprobat acestui capitol în anul 2018”, aratã Lucian Resmeritã, primarul municipiului Lupeni.  Acordarea burselor scolare a fost aptobatã în cadrul sedintei de Consiliu Local.
Monika BACIU

Advertisements