Vineri, 3 mai, va avea loc cea de a XXV-a Procesiune a Drumului Crucii. Toți cei ce doresc să ia parte trebuie să știe faptul că plecarea va avea loc de la Biserica Ortodoxă Centru Lupeni la orele 11.45. ”Primăria Municipiului Lupeni în parteneriat cu SC Comexim R SRL Lupeni si Bisericile Ortodoxe din Municipiul Lupeni vă invită vineri, 3 mai 2024, începand cu ora 11.00 la Procesiunea: Drumul Crucii. Plecarea va fi de la Biserica Ortodoxă Centru Lupeni, la ora 11.45”, informează Lucian Resmeriță primarul municipiului Lupeni.
Drumul Crucii reprezintă o tradiție încărcată de semnificație spirituală, în care participanții parcurg simbolic drumul pe care Isus Hristos l-a străbătut înainte de crucificare. Este un prilej de comuniune și solidaritate între credincioși, iar participarea la această procesiune este considerată un act de evlavie și recunoștință.
Astfel, vineri, străzile din Lupeni vor fi martore la un moment de profundă trăire spirituală, în care comunitatea se va aduna în jurul valorilor creștine și va reflecta asupra însemnătății și învățăturilor creștine.
Monika BACIU