Straja are canalizare!

Vesti bune pentru proprietarii de cabane si pensiuni turistice din statiunea Straja Lupeni, dar si pentru turistii care vor alege sã-si petreacã aici concediile.  Straja are începând de ieri canalizarea functionalã, astfel încât apele uzate menajere de la cele 150 de cabane existente, cu cca. 1.350 locuri de cazare actuale, sã fie transportate în colectorul principal din Municipiul Lupeni, cu  deversare în statia de epurare Dãnutoni. Investitia a fost inauguratã de  directorul general al Apa Serv, Costel Avram, iar la eveniment au participat  oficialitãti de la Consiliul Judetean, autoritãti locale, dar si investitori din turism din statiune.
“Vreau sã multumesc tuturor celor care au muncit aici. Aceastã lucrare a început dupã discutii repetate cu Laurentiu Nistor, a continuat cu Mircea Bobora, Cristian Resmeritã, si Lucian Resmeritã. Mai sunt mici probleme de rezolvat, dar pânã la jumãtatea lunii noiembrie totul va functiona normal”, a declarat Costel Avram.
Potrivit directorului general al Apa Serv, Costel Avram,  pentru atingerea acestui scop au fost executate lucrãrile aferente a douã obiective de investitii, respectiv “canalizare menajera în statiunea turistica straja — Lupeni” executatã de cãtre S.C. Apa Serv Valea Jiului S.A. din surse proprii si prin propriile forte de executie si  “colector menajer statiunea straja — Lupeni”, investitie realizatã cu sprijinul Consiliului  Judetean Hunedoara de cãtre Hidroconstructia SA. În primul caz, lucrãrile au presupus sãparea unei retele de canalizare pe o distantã de 1.834m, care sã preia toate apele menajere de la cabanele din zonã si sã le transporte gravitational pânã la cãminul de sitare din colector. Valoare lucrãrilor alocatã în acest moment a fost de 250.000 lei. În ceea ce priveste celui de-al doilea obiectiv de investitii acesta a presupus executarea a douã canale colectoare în lungime totalã de 4997 metri si a 66 de cãmine de vizitare. Scopul acestui canal colector este de a prelua întreaga canalizare din Statiunea Straja — Lupeni, iar prin intermediul instalatiei de sitare separarea si retinerea solidelor, dupã care transportarea apei uzate preluatã pânã la colectorul principal din Municipiul Lupeni. Totodatã, pe strada Straja DN 664 A colectorul preia casele pânã la intersectie cu str. Calea Brãii, dupã care preia toate casele din zonã pânã la strada Narciselor.

“Este un lucru extrem de important pentru dezvoltarea turismului în Valea Jiului. Pe lângã faptul cã am reusit sã racordãm toate cabanele din Straja, am reusit sã bransãm si gospodãriile de pe Calea Brãii. Noi, ca si comunitate, împreunã cu Consiliul Judetean sã facem si alte investitii”, a declarat primarul municipiului Lupeni Lucian Resmeritã.
Totusi, din motive tehnice nu au fost  executate refacerile cu asfalt pe o suprafatã de cca. 802 de metri acestea fiind lãsate o perioadã în vederea asezãrii naturale a terenului dupã care se va face o recompactare a infrastructurii si aducerea terenului la starea initialã.
“Vreau sã vã multumesc pentru aceastã investitie. În 1996 când am început aici nu îmi imaginam cã vom avea canalizare. Astãzi avem ocazia sã ne legãm la canalizare si sã facem un turism asa cum trebuie. Sperãm sã ne mai ajutati în continuare”,  a precizat omul de afaceri, Emil Pãrãu.
Valoarea totalã a investitiei este de 1.792.416 lei (valoare fãrã TVA).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.