Casa Județeană de Pensii Hunedoara a anunțat alocarea a 238 de bilete de tratament pentru seria a opta, care va avea loc între 10 și 13 iunie 2024. Biletele sunt destinate pensionarilor și asiguraților din județ, oferindu-le oportunitatea de a beneficia de tratamente balneare în diverse stațiuni din țară.
Printre stațiunile care vor primi bilete se numără Amara și Bazna, fiecare având alocate câte patru bilete. Buziaș va beneficia de treizeci de bilete, în timp ce Căciulata va avea opt bilete disponibile. La Călimănești și Govora vor fi disponibile câte două bilete.
Covasna va primi cincisprezece bilete, iar Eforie Nord patru bilete. Pensionarii care doresc să meargă la Băile Felix vor avea la dispoziție douăzeci și patru de bilete, iar cei care preferă Geoagiu, cea mai mare alocare din această serie, vor avea la dispoziție șaizeci și șase de bilete. Băile Herculane vor avea cincisprezece bilete disponibile, iar stațiunea 1 Mai va avea opt bilete.
În stațiunea Lacul Sărat vor fi disponibile două bilete, iar Mangalia va avea patru bilete. La Moneasa vor fi alocate zece bilete, iar Ocna Șugatag va primi două bilete. Pensionarii pot alege să meargă și la Olănești, unde vor fi disponibile opt bilete, sau la Sângeorz, cu zece bilete disponibile. Stațiunile Saturn și Slănic Prahova vor primi câte două bilete fiecare. Sovata va avea patru bilete disponibile, iar Turda va primi două bilete. La Vatra Dornei vor fi alocate opt bilete, iar la Vața două bilete.
Distribuirea biletelor de tratament se va realiza conform criteriilor stabilite prin Ordinul Președintelui Casei Naționale de Pensii Publice nr. 196 din 25 ianuarie 2024. Pentru a ridica biletele, beneficiarii trebuie să prezinte un act de identitate. De asemenea, biletele pot fi ridicate și de o altă persoană desemnată prin procură specială, care atestă că aceasta este împuternicită să ridice biletul în numele titularului.
Monika BACIU