Instituțiile financiare nebancare ajută oamenii care își depun sume de bani în conturile lor. Dar află și povești de viață la care nu rămân nepăsători. Așa s-a întâmplat și acum, când voluntari din Hunedoara, Hațeg, Alba și Sibiu au considerat că pot face ceva minunat pentru o familie de oameni în vârstă, din Petroșani.Zeci de tineri, care, de obicei, stau la birourile unui IFN și calculează dobânzile, au aflat că, în Săptămâna voluntariatului, pot să facă niște oameni fericiți. Și au decis să aleagă o casă din Colonia Petroșani, a cărei locatari au un cont în această instituție nebancară. „Avem o acțiune de voluntariat în cadrul companiei și dorim să fim alături de clienții noștri și să îi ajutăm, în măsura posibilităților. Vrem să fim alături de ei și să le oferim un zâmbet. Vom zugrăvi două încăperi și vom face curățenie, vom vopsi puțin”, a spus Ioana Oneț, voluntar.
„Noi avem foarte mulți clienți cu situații mai grele și colega noastră din zonă, cumva a încercat să aleagă din toate cazurile din regiunea aceasta care este compusă din localități din Sibiu, Alba, Hunedoara. Și ni s-a părut că au nevoie de noi. Vorbim de o familie formată din oameni bătrâni, care au o fiică însărcinată, și care, la rândul ei, va avea nevoie de sprijin, că vine cel mic”, a adăugat și Ciprian Pădurean, tot voluntar în acest proiect.
Și așa au decis să repare locuința, să o zugrăvească, să aducă chiar haine și obiecte de mobilier, ori chiar o mașină de spălat rufe. Și toate au venit la sugestia angajatei din zona noastră. „Ne place să venim în ajutorul clienților noștri și unul dintre motivele pentru care i-am ales pe ei este că au nevoie de noi. Și atunci, liniștea pe care le-o puteam oferi se afla la noi. Și am zis să venim să îi ajutăm”, a conchis și Mihaela Neagoe, voluntar, cea care a identificat nevoile acestei familii.
Casa este în Colonia municipiului Petroșani, pe una dintre străzile de aici și locatarii sunt oameni care au demonstrat că, deși sunt modești, au apelat la institușția nebancară pentru a avea, uneori, un spijin financiar. Au făcut împrumuturi și au fost buni platnici, în ciuda greutăților de acasă, așa că acum au fost răsplătiți de voluntari.

Diana Mitrache