Pârâul Maleia, cel care traversează municipiul Petroșani prin centrul localității, a devenit obiect de studiu, iar voluntarii au găsit aici specii de pești, crustacee chiar și o serie de insecte și păsări, care cuibăresc la noi. Acum, vor să facă un tur geologic și să identifice, cu ajutorul unui specialist, care ar putea fi istoria acestui pârâu.

Duminică, de la ora 10,00, toți cei care doresc să facă un tur geologic sunt invitați în zona Castelului Ianza. De acolo se va pleca pe apă, așa că e nevoie de echipament corespunzător.
Turul Geologic vizează identificarea evoluției pietrelor și sedimentelor de pe cursul de apă, iar acest lucru va fi făcut de un specialist. „Va veni un geolog și, împreună cu participanții înscriși la tur, vom merge pe cursul apei Maleia, de aici din apropierea Castelului Ianza, în aval și în amonte, ca să observăm diverse diferențe între peisajul construit, sau unde pârâul are maluri naturale și să găsim roci și sedimente. La întrebări ne va răspunde Octavian Andone, geolog specializat și așteptăm să vedem ce ne va spune el”, a spus Bogdan Popa, organizatorul turului geologic.
Traseul turului geologic va urmări pârâul Maleia, afluent al Jiului, și va viza o parte din cursul apei, evenimentul fiind destinat oricui vrea să participe.
Ce vor să afle cei care l-au organizat? Vor să știe istorii legate de acest loc, istorii ce se pot citi în sedimente și roci.

Diana Mitrache