E xpoziții de fotografie, spectacole de muzică maghiară și gulaș. Sunt manifestările care se desfîășoară încă în Valea Jiului, dar și în restul județului. Joi sunt programate astfel de evenimente la Petroșani și la Petrila.

Artistul Francisc Nemeth expune la Zilele maghiare din Valea Jiului, iar expoziția sa de fotografii va fi vernisată la Petroșani. Tot aici va fi și un spectacol de muzică maghiară, spectacol ce va fi prezentat de cei din Varpalota, oraș înfrățit cu Petroșaniul. Iar la Petrila localnicii, dar nu numai, sunt invitați la un alt spectacol și la desguitarea de gulaș.
„La ora 13,00, joi, în sala de marmură a Primăriei municipiului Petroșani, un vechi ansamblu, cunoscut în orașul Varpalota, vine să prezinte un spectacol și va fi și o expoziție de fotografie. Alături de artiști locali vine binecunoscutul artist fotograf Francisc Nemeth. Și vrem să promovăm acum și un tânăr talentat. Dar după-amiază, joi, ne mutăm la Petrila, la Casa
pensionarilor, unde vom face un gulaș. Ne așteptăm să vină cât mai mulți să vină să deguste deliciile maghiare, să asculte muzica și să petreacă alături de comunitatea maghiară”, spune Csaba Kutasi, președintele UDMR Petroșani.
Zilele maghiare au început în 16
septembrie și au loc în toate localitățile cu comunități maghiare din județul nostru.
Vineri, la Lupeni va fi Balul Strugurilor, iar la Deva, pe stadion, un meci de fotbal, dar și un spectactacol de teatru în limba maghiară, la Teatrul de Artă din Deva.
Zilele maghiare în Hunedoara se încheie duminică, iar la Deva, Jeledinți sau Lupeni vor fi slujbe religioase festive, spectacole și lansare de carte.
Diana Mitrache