Nu doar Straja este atracția pentru schiori, iar cei care investesc la Straja, o fac cu gândul că vor uni cândva stațiunea și cu cea de la Pasul Vâlcan. În plus, turiștii care merg spre Retezat, în cabanele de acolo, au oferte de schi la Straja sau în Pasul Vâlcan, cu transport inclus până la gondolă.

Deja se fac pachetele turistice pentru iarnă, iar cei care au investit la Straja cred că nici Pasul Vâlcan nu ar trebui neglijat. Stațiunea s-a dezvoltat mult și chiar este recomandată acum începătorilor. Despre investiții ne-a vorbit Emil Părău, cel care a dezvoltat domeniul de la Straja și care spune că la fel se va întâmpla și în Pasul Vâlcan.
„În Pasul Vâlcan am investit circa 300 de mii de euro. Am reușit să facem și acolo o instalație de zăpadă artificială, pentru că, dacă nu ai așa ceva, nu poți vorbi de schi. Am reușit anul aceasta pentru o pârtie și avem și un lac pentru apă, din care să facem zăpada artificială. Nu stăm pe loc, pentru că avem și acolo un proiect mare, pe care sperăm ca, în 3, 4 ani, să auzim mult și de această stașiune și să o aleagă turiștii. Încă visăm să o legăm de Straja și tot ceea ce facem, facem cu gândul că în viitor se vor uni și, de ce nu? să facem și niște destinații, iar pasul Vâlcan să fie destinat copiilor și începătorilor care să fie puși pe schiuri. Am montat și o bandă”, a spus Emil Părău, investitor la Straja, dar și în Pasul Vâlcan.
Dar sunt vizați și cei care se cazează în zona cea mai vestică a Văii Jiului, care pot fi transportați la schi la Straja sau în Pasul Vâlcan. „O parte din pachetele pe care le avem pentru turiștii care se cazează în zona Câmpu lui Neag cuprind și transportul spre telegondola din Straja sau Pasul Vâlcan, iar, după o zi de schi, să vină în cabană,. Apoi, pot să meargă spre Cheile Buții, sau Câmpușel. Asta am făcut încă de anul trecut, chiar și pentru cei din zona Cheile Buții, unde, toată perioada de iarnă e full de turiști”, mai spune Emil Părău.
Turiștii, chiar și vara, au început să vină în număr tot mai mare în zona de vest a Văii Jiului, iar la Cascada Valea Mării, sunt zile în care ajung și 500 de oameni. Toate au fost
gândite în colaborare cu investitorii în turism, cu cabanierii și salvamontiștii, dar și cu autoritățile locale, care au înțeles că soluția este turismul.
Diana Mitrache