Toate universitățile din Regiunea Vest pot depune proiecte în cadrul apelului destinat instituțiilor de învățământ superior de stat, lansat prin Programul Regional Vest 2021-2027. Startul a fost dat săptămâna trecută, iar rectorul Universității din Petroșani, spune că vor fi depuse cel puțin două astfel de proiecte.

Nu mai puțin de 21 de milioane de euro vor avea la dispoziție universitățile de stat din Regiunea Vest, pentru creșterea performanțelor în educație pentru a intra mai ușor pe piața muncii.
Vorbim despre mai multe centre universitare din Arad, Timișoara, Reșița și, desigur Petroșani.
„Avem în vedere două proiecte, unul pentru dotarea, în continuare, a
laboratoarelor și aici ne referim la cele care mai necesită aparatură modernă. Și am gândit și un proiect de reabilitare
a unui spațiu de învățământ, tocmai în ideea de a crește eficiența energetică, pe de o parte și, pe de altă parte, de a realiza un climat, în interior, ca aparatura să aibă condiții optime”, spune profesorul universitar dr ing Sorin Radu, Rectorul Universității din Petroșani.
Pot accesa pentru aceste fonduri Universitatea Aurel Vlaicu din Arad; Universitatea din Petroșani; Universitatea Politehnică Timișoara; Universitatea de Științele Vieții “Regele Mihai I” din Timișoara, Universitatea de Vest din Timișoara; Universitatea de Medicină și Farmacie Victor Babeş Timişoara și Centrul Universitar UBB din Reșița.
Iar la Petroșani, rectorul vorbește și despre proiecte ce vizează studenții și cadrele didactice.
„Facem un calcul că noi trebuie să avem cofinanțare de 2% la aceste proiecte și, în funcție de estimările noastre, să ne angajăm la undeva 2 milioane de euro, unde noi putem, suporta finanțarea.
Mai ales că, pentru noi, este o prioritate că aceste proiecte vizează și studenții și cadrele didactice, ori personalul didactic și administrativ”,
mai spune rectorul Sorin Radu, de la Universitatea din Petroșani.
Perioada de depunere a proiectelor se încheie în 3 august 2024.
Diana Mitrache