C u finalizarea iminentă a numeroaselor proiecte educaționale, orașul Uricani se apropie de atingerea unui moment deosebit de important. Liceul Tehnologic Retezat, care a fost supus unei modernizări complete, se pregătește să devină o instituție de învățământ la standarde europene.

Primarul orașului Uricani, Dănuț Buhăescu, a subliniat că proiectul de modernizare al Liceului Tehnologic Retezat este aproape de finalizare. Noul liceu va fi echipat cu mobilier didactic de ultimă generație și va dispune de toate facilitățile necesare pentru o educație de calitate. Acestea includ laboratoare de IT și chimie, table interactive, tablete și calculatoare atât pentru elevi, cât și pentru cadrele didactice.
”Suntem la un pas de finalizare cu o serie de proiecte pe care le avem, și aici mă refer la Liceul Tehnologic Retezat care este modernizat în totalitate. În cadrul acestui proiect finalizat vorbim despre dotarea cu mobilier didactic și tot ceea ce este nevoie. De la laboratoare de IT sau de chimie, table interactive, tablet și calculatoare atât pentru elevi cât și pentru cadrele didactice. Mai mult decât atât încălzirea acestei nouă unități de învățământ se face cu energie regenerabilă și aici vorbim de pompe de căldură și panouri fotovoltaice chiar dacă va rămâne pentru rezervă și central pe gaz. În momentul de față absolute toată investiția de la Liceul Tehnologic Retezat este la standarde europene. Dacă în acest moment interiorul este gata, la partea de exterior mai avem de lucru la panourile fotovoltaice, la terenul de sport și la ceea ce înseamnă împrejmuirea școlii”, a declarat Dănuț Buhăescu primarul orașului Uricani.
Un aspect remarcabil al acestui proiect este
preocuparea pentru sustenabilitate. Clădirea liceului va beneficia de o încălzire cu energie regenerabilă, prin intermediul pompelor de căldură și panourilor fotovoltaice. Acestă
abordare ecologică este o dovadă a angajamentului orașului Uricani în privința protejării
mediului înconjurător.
Cu interiorul deja finalizat, urmează lucrările la partea de
exterior, care includ instalarea panourilor fotovoltaice, amenajarea terenului de sport și împrejmuirea școlii. Odată finalizate aceste etape, Liceul Tehnologic Retezat va deveni o emblemă a educației moderne și sustenabile din regiune.
Această realizare reprezintă un pas
semnificativ în direcția asigurării unei educații de calitate pentru tinerii din Uricani și pentru comunitatea locală în ansamblu. Orașul continuă să investească în viitorul educațional al copiilor săi, asigurându-le resurse și facilități de top pentru a-și dezvolta potențialul.
Monika BACIU