Universitatea din Petroșani face parte din prestigiosul proiect EURECA PRO alături de alte instituții de învățământ superior de peste hotare. Dacă primul proiect care a durat trei ani, a fost finalizat cu
succes, EURECA PRO 2 va fi pe patru ani.

Radu Sorin Mihai, rectorul Universității din Petroșani,
ne vorbește despre importanța acestui proiect pentru instituția de învățământ superior din
localitate.
”Avem o întâlnire în Polonia la începutul lunii decembrie și avem întâlnirea mare de anul viitor din 2-5 februarie în Belgia la Hassel. Aceste întâlniri au ca scop regândirea și continuarea acestui proiect EURECA PRO, cel care s-a încheiat a fost pe trei ai iar cel de acum este pe patru ani pentru a atinge obiectivele pe care ni le-am asumat atunci când am scris proiectul pentru EURECA PRO 2. Întâlnirile vor armoniza rolul fiecărei facultăți din proiect și lucrurile pe care fiecare universitate din consorțiu trebuie să îl livreze”, a declarat Prof Univ Dr Ing Radu Sorin Mihai rectorul Universității din Petroșani.
Universitatea din Petroșani are relații de colaborare cu o serie de instituții de învățământ superior atât din țară cât și de peste hotare, lucru care o face să fie din ce mai atractivă pentru studenții care se înscriu la Petroșani.