Primăria Petroșani s-a împrumutat acum doi ani cu 20 de milioane de lei. Vorbim de o sumă pe care să o ramburseze în maximum 12 ani. O parte din bani erau destinați asfaltării pe drumul spre Parâng. Dar, au venit bani pe programul Anghel Saligny, așa că acum li se schimbă destinația banilor și merg pe dezvoltarea turismului.

În 2021, adminsitrația de la Petroșani anunța intenția de a se împrumuta și tot atunci primarul Iacob Ridzi spunea că gradul de îndatorare la Petroşani este de 12,74 la sută, iar legea permite un grad de îndatorare de până la 30 la sută. Așa că a luat banii. Doar că nu i-a mai folosit
pentru asfaltarea drumului spre Parâng, și acum vor merge în Parâng. Inițial, erau destinați asfaltării de pe străzile Maleia și General Vasile Milea, dar și spre creşterea efi¬cienţei energetice a 13 blocuri de locuinţe. „În intenția mea este ca acești bani să îi folosim ca și contribuție proprie la finanțarea instalației de sanie pe șine, pe care vrem să o facem pe fonduri europene, în Parâng”, a precizat Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroșani.
Sania pe șine este estimată la 16
milioane de lei. Instalația ar urma să aibă o lungime de 1,5 kilometri, iar în această perioadă se așteaptă finalizarea studiului de fezabilitate.
Diana Mitrache