U nul dintre cele mai mari proiecte de investiții din municipiul Lupeni îl reprezentă introducerea gazului metan în localitate. În acest sens administrația locală de la Lupeni a obținut o finanțare în valoare de 12 milioane de lei, prin Programul ”Anghel Saligny”, pentru
introducerea gazului metan pe fiecare stradă.

Lucian Resmeriță, primarul municipiului Lupeni este de părere că dacă taote lucrurile merg
conform graficului în maxim doi ani de
zile fiecare casă din localitate va avea
gaz metan.
”Acest proiect mare a început în anul 2020 când am primit scor bun pentru eligibilitate. Această finanțare am reușit să o obținem tot prin ”Anghel Saligny”. Municipiul Lupeni a reușit să atragă sume de bani pe toate componentele existente ale programului. În ceea ce privește gazul metan, am reușit să semnăm 12 milioane de lei la care se va adăuga și contribuția celor de la gaz. În acest moment noi trebuie să actualizăm studiul de fezabilitate le care l-am depus acum doi ani de zile pentru că prețurile s-au modificat și multe străzi deja au fost reabilitate. Eu zic că în maxim doi ani de zile vom avea gaz metan la fiecare casă din municipiului Lupeni”, a declarat Lucian Resmeriță primarul municipiului Lupeni.
Administrația locală de la Lupeni are în desfășurare o serie de obiective de investiții finanțate atât cu bani europeni cât și cu fonduri guvernamentale.
Monika Baciu