U n aparat de tip RMN a ajuns, la finele săptămânii, la Lupeni, iar aici era deja construită o încăpere special destinată acestuia.

Primarul Lucian Resmeriță a făîcut toate demersurile necesare, pentru că, așa cum a menționat în repetate rânduri, investiția a fost una extrem de mult așteptată, pentru că e nevoie de acest aparat aici.
„Valoarea totală a investiției este de 7.704.107,60 lei, din aceasta 6.900.034 lei sunt finanțați din bugetul Ministerului Sănătății. Multumin domnului ministru prof. univ.dr. Alexandru Rafila, domnului secretar de stat Alexandru Florin Rogobete și întregii echipe care s-a implicat în acest proiect! Sănătate pentru oameni!”, a spus Lucian Resmeriță.
La Lupeni a fost realizată o construcție nouă de aproximativ 200 mp, care găzduiește acest aparat de investigare radiologică.
Spitalul a fost dotat cu aparatură modernă, sau paturi pe secțiile de ATI, iar nu mai puțin de 6,5 milioane de lei, din fonduri europene, s-au alocat aici pentru îmbunătățirea sistemelor de verificare a sănătății.
Mai mult, primarul spune că are peste 40 de rezidenți care ar trebui să vină aici în următorii ani, așa că motivul pentru care a investit în aparate și dotări este legat și de performanța medicală.
Diana Mitrache