Trimis în judecatã pentru viol

Bãrbatul de 27 de ani, din Petrila, care si-a tãiat iubita minorã cu un cutit în zona intimã, i-a rupt trei coaste si a înfometat-o, ajunge astãzi în fata judecãtorilor de la Petrosani.

Ioan Daniel Duma a fost trimis în judecatã de procurorii Parchetului de pe lângã Judecãtoria Petrosani sub acuzatia de viol, dosarul sãu fiind înregistrat pe rolul instantei la finele sãptãmânii trecute. Individul, aflat în arestul IPJ Hunedoara, va ajunge astãzi în fata magistratilor de la Petrosani, iar judecãtorii vor stabili dacã se mai impune sã fie retinut sau poate fi judecat sub o altã mãsurã mai permisivã. Duma Ioan Daniel a socat Valea Jiului cu faptele sale, acesta maltratând o adolescentã de 17 ani, din localitatea Rovinari, judetul Gorj, cu care avea o relatie. Anchetatorii au stabilit cã între cei doi tineri se înfiripase o relatie în urmã cu circa un an, însã bãrbatul era foarte posesiv si nu era pentru prima datã când se rãzbuna pe fatã. Din cauza geloziei, tânãrul si-a sechestrat iubita timp de douã zile, a înfometat-o si dupã ce o bãtea, o ducea într-o zonã izolatã din apropierea Petrilei unde o viola. Salvarea copilei a fost un filtru al Politiei Petrila care a oprit autoturismul în care se afla pentru un control de rutinã. Ajunsã în mâinile politistilor, adolescenta le-a povestit cã a fost bãtutã cu furie pânã i-au fost rupte trei coaste, dar n-a fost de ajuns. Duma a tãiat-o cu cutitul în zona vaginului, iar în toate aceste zile în care a fost fortatã sã-i satisfacã poftele, nu i-a dat o bucatã de pâine.

Potrivit sefului Politiei Petrila, comisar sef Ovidiu Zaharie, infractiunea este în formã agravantã si, în acest caz, suspectul nu poate scãpa de rãspunderea penalã chiar dacã victima, prin reprezentantii legali, ar decide sã-l ierte pe individ.

Maximilian Gânju