176 de intervenții au avut, în doar 3 zile, pompierii ISU Hunedoara. Fie că au fost la incendii, ori au dat primul ajutor. Sunt foarte multe, incendii de vegetație, însă, iar pompierii le cer celor ce își curăță pământurile să nu dea foc resturilor.

În week-end, salvatorii hunedoreni au desfășurat 176 misiuni și intervenții, 134 de persoane au primit ajutor din partea echipajelor SMURD, cele mai multe cazuri fiind la detașamentul din Deva, nu mai puțin de 26. Au urmat 17 pentru cei de la Petroșani și 16 în Hunedoara.
„Echipajele de stingere au acționat pentru localizarea și stingerea a 11 incendii, dintre care 9 intervenții au fost la arderi necontrolate, care s-au manifestat la vegetația uscată și miriști, pe raza localităților Deva, Călan, Nojag, Abucea, Hunedoara, Coaja, Ilia și în proximitatea autostrăzii A1 – km 365, suprafața de teren afectată fiind de circa 13 hectare. Alte 2 incendii au avut loc în localitățile Cimpa și Hondol, unde o anexă, respectiv acoperișul unei case au fost cuprinse de flăcări. Pompierii au intervenit prompt, incendiile fiind lichidate în limitele găsite. În ambele cazuri nu
s-au înregistrat victime, ci doar pagube materiale”, se arată într-un comunicat al ISU Hunedoara.
De asemenea, echipajele operative au desfășurat și alte 31 de misiuni în folosul comunității (asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor în urma unor scăpări de gaze semnalate într-un bloc din municipiul Lupeni, deblocări de uși, sprijin al Serviciului de Ambulanță Județean și verificarea secțiilor ATI din cadrul unităților spitalicești din județ).
Având în vedere faptul că numărul arderilor necontrolate crește semnificativ și de cele mai multe ori acestea prezintă manifestări deosebit de rapide şi efecte nelimitate în timp, având ca rezultat distrugeri semnificative ale fondului forestier, afectarea culturilor, crearea de blocaje/întreruperi pe căile de comunicaţii, distrugerea bunurilor materiale sau chiar pierderea de vieţi omeneşti, pompierii hunedoreni fac un nou apel către toți cetățenii pentru respectarea principalelor măsuri de prevenire și stingere a incendiilor la vegetația uscată, miriști și resturi vegetale. Conform legislației în domeniul protecției mediului, persoanele fizice și juridice au obligativitatea de a nu arde miriștile, stuful, tufărișurile sau vegetația ierboasă fără acceptul Agenției Județene pentru Protecția Mediului și fără informarea, în prealabil, a Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență.