Campania „Cu un zâmbet mai aproape de sănătate” se desfășoară în luna martie, în județul Hunedoara având în prim plan copiii din grădinițele și școlile gimnaziale care sunt informați cu privire la importanța păstrării sănătății orale, și asupra metodelor de prevenire a afecțiunilor oro-dentare.

Prin intermediul acestei campanii, profesionștii din domeniul sănătății urmăresc să aducă în atenția publică problematica sănătății orale, să discute despre necesitatea și oportunitatea intervențiilor preventive pentru copiii preșcolari și să încurajeze formarea unor deprinderi sănătoase în ceea ce privește igiena dentară și tratamentul precoce al potenţialelor probleme dentare.
Dr. Daniela Roșca din partea DSP Hunedoara în colaborare cu Dr. Alexandra Gruber, Dr. Cristina Vlad și Dr. Alina Sălcuceanu, din partea DAS Hunedoara, folosind mulaje didactice
le-au arătat și au exersat împreună cu copiii tehnica periajului corect al dinților, limbii și obrajilor, cum se foloșeste ața dentară, apa de gură și cum se formează caria dentară.
S-a discutat despre alimentația nesănătoasă, care constă în zahăr, produse zaharoase și sucuri acidulate care favorizează aparitia cariilo dentare și despre cresterea consumului de fructe și legume. Potrivit specialiștilor sunt recomandate minim 5 porții/ zi care asigură aportul de vitamine pentru o sănătate orală cât mai bună.
Monika BACIU