Administratie

Targul din Petrila s-a mutat. Dar nu din prima

Administratia publica a orasului Petrila a decis sa mute targul saptamanal de produse industriale, din zona centrala a orasului. Au fost luate in calcul mai multe aspecte ce tin de ordinea din zona magazinului universal, iar locatia s-a modificat de la finele saptamanii trecute.
„Printr-o Hotarare a Consiliului Local, am mutat targul din fata casei de cultura si care se intindea inclusiv pana la blocul 61. Am facut asta pentru ca nu credem ca era cel mai potrivit loc, in fata Casei de Cultura, un targ de haine si lucruri vechi si, in al doilea rand, aveam reclamatii de la cetatenii din zona, ca desi era acolo o toaleta ecologica,  oamenii isi faceau nevoile prin scarile blocurilor”, a spus Vasile Jurca, primarul orasului Petrila.
Targul s-a mutat doar teoretic, pentru ca, in prima zi de vineri in care am fost la locatia noua, aflata in vecinatatea societatii Edil Sal Prest, niciun comerciant nu venise. A fost, probabil, si vina ploii torentiale, iar mutarea nu a cazut foarte bine. Totusi, edilii spun ca decizia este luata si, in ciuda unor proteste care au existat din partea comerciantilor, acestia isi vor vinde marfa doar de acolo.
„Avem un spatiu mare, e amenajat cu piatra si eu zic ca sunt conditii. Au sti toaleta si, din punctul nostru de vedere, targul nu trebuia pus in mijlocul orasului”, a mai precizat primarul Jurca.  Targurile saptamanale au loc in fiecare oras in cate o zi si la ele ajung precupeti din zonele limitrofe, mai ales ca acum au fost interzise cele pentru animale, iar cei care au astfel de produse necesare crescatorilor de  animale, nu le pot vinde decat in astfel de targuri.
Diana Mitrache