Strategia energeticã din 2016 va fi revizuitã

Ministrul Energiei, Anton Anton, a anuntat cã liniile strategiei energetice din anul 2016 vor fi revizuite. Noul document va arãta care sunt nevoile sistemului energetic nattional.
„La nivelul Ministerului Energiei, specialistii nostri lucreazã în aceste luni la finalizarea Strategiei energetice a României. Strategia acoperã perioada 2017-2030 cu perspectiva anului 2050. Draftul de strategie realizat în anul 2016 trece printr-un proces de actualizare si completare. Nu avem voie sã fim timizi. Avem resurse, trebuie sã avem curaj. Viziunea Strategiei energetice este de a creste sectorul energetic în termeni de sustenabilitate. Iar cresterea sectorului energetic înseamnã construirea de noi capacitãti si modernizarea capacitãtilor existente în ceea ce priveste productia, transportul si distributia energiei. Înseamnã, de asemenea, încurajarea si cresterea consumului intern în ceea ce priveste eficienta energeticã si, nu în ultimul rând, exportul de energie electricã”, a spus ministrul Energiei, Anton Anton.
Specialisti din minister, dar si din companiile energetice lucreazã la actualizarea draftului.
„În strategie vor fi definite marile obiective de investitii din sectorul energetic, cum ar fi grupul de 600 MW de la Rovinari, unitãtile 3 si 4 de la Cernavodã, hidrocentrala cu acumulare prin pompaj de la Tarnita-Lãpustesti. (…) Finalizarea strategiei este o urgentã. Ne-am propus sã accelerãm procesul de definitivare a ei în vederea aprobãrii cât mai grabnice”, mai subliniat sursa citatã.
Ministrul a mai precizat cã România este independentã din punct de vedere energetic.
Monika BACIU

Advertisements

Un comentariu la „Strategia energeticã din 2016 va fi revizuitã

  • 8 martie 2018 la 19:23
    Permalink

    Si investitii la Mina Livezeni si Mina Vulcan pentru a deveni rentabila huila din valea jiului.

Comentariile sunt închise.