Încep simpozioanele studențești la Petroșani. Universitatea, cu toate cele 3 facultăți, își încurajează studenții să cerceteze, să vină cu inovații și chiar să se ia la întrecere cu alții, din alte centre universitare. Geoecologia, Zilele tehnicii studențești, ori simpozioane pe teme economice și sociale încep acum la Petroșani. Luna mai este cea dedicată cercetării, iar rectorul Universității Petroșani spune că astfel îi susține pe studenți să fie creativi, nu doar să învețe mecanic.
„Vrem să îi obișnuim pe studenți să cerce-teze, să gândească, să creeze, nu numai să acumuleze cunoștințe teoretice și practice de la orele de curs și laboratoare. Vrem să îi obișnuim să scrie deja, din anii mici, proiectele de diplomă, sau viitoarele proiecte de dizertație, sau chiar cărți în domeniu, sau să continue cu doctoratul. Vrem și să le arătăm altor studenți din țară potențialul universității noastre și vrem să îi mobilizăm să participe la alte conferințe din țară și chiar din străinătate, așa încât ei să facă față, în viitoarele lor profesiuni, mult mai bine”, declară prof univ dr ing Sorin Mihai Radu, Rectorul Universității din Petroșani.
La Petroșani sunt așteptați zeci de studenți, cu lucrări din diverse domenii de studiu și cercetare. Sesiunile încep în 23 mai.

Diana Mitrache