Nu mai puțin de 9 amânări a văzut sentința în dosarul în care câțiva angajați ai Primăriei din Petroșani sunt judecați pentru o bucată de pământ. Tribunalul Hunedoara a repus pe rol dosarul în vara anului trecut, iar în prima zi a acestei săptămâni, instanța a decis din nou amânarea pronunțării, până în 27 martie.

Pentru prima dată, instanța a decis amânarea pronunțării în februarie 2022 și apoi, din diverse motive, instanța nu a mai dat verdictul nici până acum.
Cei doi angajați ai Primăriei Petroșani Adrian Negoe, secretarul instituției și Daniel Vișan, directorul DPADPP, dar și un fost angajat, fost director al SPADPP Lucian Dragomir au fost trimiși în judecată. Curtea de Apel Alba Iulia a decis, în 14 februarie 2022, că acești angajați sunt vinovați și le-a respins toate contestațiile depuse la dosar. Între timp, au fost suspendați din funcții și au sechestru pe averi.
Potrivit documentelor, funcționarii Vișan, Negoe și Dragomir sunt cercetați pentru infracțiuni de corupție, suma totală care există ca prejudiciu fiind de aproximativ 900 de milioane de lei.
APIA și Asociația Composesorală Poienile Tăii Bănița Dâlja Mare s-au constituit părți civile. Se pare că asociația respectivă a revendicat o pășune situată între municipiul Petroșani și Alba și a avut loc un litigiu pe civil, timp de 10 ani. În cele din urmă, primăria a pierdut proprietatea acestui teren, iar cu această proprietate a fost împroprietarită, prin titlu emis de Comisia județeană, această asociație. Ulterior, membrii asociației au solicitat, printr-o plângere penală, să le fie restituită subvenția neîncasată. Subvenția, în tot acest timp, a fost încasată de chiriașul, care a închiriat de la primăria Petroșani aceste pășuni.

Diana Mitrache