Reprezentații Universității Petroșani s-au aflat, pentru câteva zile, în Mexic și Columbia, acolo unde au promovat oferta educațională a instituției de învățământ superior din Valea Jiului. Se caută noi oportunități astfel încât să atragă cât mai mulți studenți din toate colțurile lumii. Programele universitare cele mai atractive pentru cei din Mexic și Columbia sunt cele care țin de minerit și ingineria mediului.

”Am fost împreună cu directorul ERASMUS+, doamna Răvaș, în Mexic și în Columbia, la două târguri de prezentare a universităților și de recrutare a potențialilor studenți pentru universitatea noastră. Primul târg s-a desfășurat la Guadalajara, în Mexic, un oraș important și o zonă importantă după capitala, New Mexico, o zonă din care noi credem că găsim potențiali studenți care ar fi interesați de multe domenii. În primul rând cele tehnice și economice.
Apoi am fost la Bogota, în Columbia, unde am avut două zile de târg, un târg ceva mai mare decât cel de la Guadalajara, cu participarea a numeroase țări europene. Cel mai mare stand l-a avut Germania. Acolo am sesizat interes pentru inginerie minieră și geologie pentru că au resurse minerale foarte multe și am văzut interes pentru partea energetică și pentru partea de calculatoare, ingineria mediului, de asemenea și alte domenii, unele pe care le avem. Mai sunt interesați de medicină și economie”, a declarat prof. univ. dr. ing. Radu Sorin Mihai, rectorul Universității din Petroșani.
Aceste târguri reprezintă un prilej pentru orice universitate să își promoveze oferta educațională.
”Sunt târguri ne-au oferit posibilitatea să colaborăm și cu universități din aceste țări. Sperăm ca după această experiență să demarăm măcar pe ERASMUS+ niște colaborări cu aceste universități. Schimburi de cadre didactice și studenți.
A fost un maraton de câteva zile, dar foarte important pentru a ne face vizibili în America de Nord și America de Sud, ba chiar și în America Centrală pentru că Ambasadorul din Mexic are arondate și 7 state din America Centrală și a fost deschis în a ne face o promovare în aceste state, care sunt importante pentru potențiali candidați.
Noi am avut studenți din Columbia înainte de 1989, din Panama, din Chille, Peru. Și acum avem din Peru și sperăm ca din Columbia să aducem. Cred că și zona Mexicului și a Americii Centrale sunt importante pentru România, Europa și pentru universitatea noastră”, a mai precizat sursa citată.