[ Scade incidența COVID] Rămâne constant numărul deceselor

Chiar dacă suntem pe un trend în scădere în ce privește numărul de noi îmbolnăviri cu noul coronavirus, rămân la fel de multe decese. Numai în ultimele două săptămâni au fost 100 de oameni, care au pierit, după ce s-au infectat cu COVID-19. Specialiștii în sănătate recomnandă vaccinarea, pentru că, în acest ritm, situația nu se va îmbunătăți niciodată.

Avem deja mai mult de o săptămână în care nu a mai crescut numărul celor care s-au testat pozitiv. Dar, din păcate, nu e nicio veste bună, în condițiile în care, de la 9 morți pe zi, avem acum 7. „De 8 -9 zile suntem pe un trend descrescător în ce privește numărul de cazuri. Avem undeva la 1.670 de îmbolnăviri pe ultimele 14 zile. Media a scăzut la 120 de persoane pe zi, dar, din păcate, în ce privește decesele stăm foarte prost, pentru că avem 100 de decese pe ultimele două săptămâni. Deci avem cam 7 decese, în medie, pe zi, ceea ce este dramatic”, a spus Sebastian Mezei, directorul DSP Hunedoara.
Singura soluție, vaccinarea nu pare a fi o opțiune pentru cei din județul nostru, iar asta va duce la apariția unui nou val.
„Acțiunile de vaccinare continuă. Noi încercăm să mai mergem pe zonele rurale, în colaborare cu primăriile, dar, chiar și pe acest segment, a scăzut numărul celor ce doresc să se vaccineze. În principiu, dacă mergem în ritmul acesta, nu știu dacă vom ajunge ca, până la sfâșitul anului, să se vaccineze 50% dintre cei ce pot, ceea ce duce la riscul apariției unui nou val la primăvară. Ne așteptăm la asta cam când se finalizează anticorpii la persoanele care au trecut prin boală”, a mai adăugat directorul DSP Hunedoara, Sebastian Mezei. În Hunedoara avem 56 de localități cu incidența de peste 3 la mia de locuitori și în 18 localități incidența a trecut de 6 la mie.
Diana Mitrache