Razboiul gulerelor albe de la CEH / Scuze si acuze între Consiliul de Administratie si executivul CEH

Consiliul de Administratie al CEH acuzã conducerea executivã de faptul cã nu a prezentat documentele cerute. De cealaltã parte, administratia spune cã au fost trimise toate documentele, însã descrierea este una la obiect. CA-ul cere strategii clare, nu mãsuri pompieristice. Acelasi lucru îl solicitã si conducerea CEH. Numitorul comun pare a face parte dintr-o ecuatie cu multi termeni necunoscuti, la acest moment.

Consiliul de Administratie al Complexului Energetic Hunedoara nu a fost multumit de rãspunsurile administratiei societãtii vizavi de strategia unitarã si structura organizatoricã. Stamin Purcaru, presedintele CA al CEH sustine cã fundamentarea celor douã puncte a fost incompletã.  “Trebuia sã fie un program ca o strategie generalã a Complexului cu identificarea riscurilor si probleme de rezolvat si al doilea punct era vizavi de o structurã organizatoricã dispusã spre modificare. Ambele puncte, Consiliu de Administratie le-a apreciat ca fiind incomplete si insuficient fundamentate si au fost amânate pentru o sedintã a CA cu convingerea cã în data de 6 venim pentru primul punct sã facem o analizã si o fixare a acestei strategii. Fãrã o strategie si fãrã tinte strategice nu putem sã luãm decizii si e pãcat sã lucrãm pompieristic. Una este când ai un program si îl urmãresti si alta este când nu ai si lucrezi pompieristic. Ne afecteazã dacã nu avem programul. Când o sã îl facem sigur vom sti cum sã actionãm”, a declarat Stamin Purcaru, presedintele Consiliului de Administratie al CEH.

Mihael Melczer, directorul general al CEH, sustine cã s-a prezentat strategia pentru Complexul Energetic Hunedoara, însã aceasta prevede mentinerea minei Lonea.  “O strategie a fost prezentatã de la primul CA, este strategia mea, nu numai pe parte minierã, ci si pe parte energeticã. Aceastã strategie a fost prezentatã cât se poate de explicit, dar succint pentru a întelege elementele esentiale. Nu e un biblioraft în care sã studieze cifre, ci e o prezentare care aratã directiile de actiune, ce trebuie fãcut, de unde sunt sursele de finantare, cum putem rezolva lucrurile. Consiliul de Administratie are o altã strategie. CA a solicitat tot felul de calcule pe o variantã propusã de presedintele Purcaru. Acea variantã de calcul s-a prezentat ieri (miercuri-n.r.). e vorba de închiderea a portiuni din mine. Au fost foarte multe materiale prezentate la CA. au fost prezentate 19 materiale. Unele sunt fãcute de Directia Financiarã, altele de Directia Minierã. Ele au fost prezentate. Eu am habar de ceea ce înseamnã o strategie, le-am învãtat de mai multã vreme si echipa mea de aici are habar de lucrurile astea. Sunt oameni cu foarte multã experientã si extrem de variatã. Diferente de opinie pot sã fie”, a declarat Mihael Melczer, directorul general al CEH.

1-1

Una din solicitãrile CA-ului este un mod de lucru eficient. Conducerea CEH militeazã pentru acest sistem de lucru, fapt dovedit si de cifrele din luna ianuarie. “De eficientã nu stiu cine mi-ar putea da mie lectii, pe portiunea pe care am activat, iesiti din insolventã, cu conturile blocate, cu iarnã grea, cu instalatiile în stare deplorabilã. Cu ajutorul Divinitãtii am  scos-o la capãt. Sunt de acord cã trebuie sã fim eficienti. Chiar asta încerc sã fac. De la toti directorii generali dinaintea mea nu astept prea multe lectii, cã nu am de la cine sã le primesc”, a mai subliniat directorul general.

Orice zi întârziere afecteazã Complexul Energetic Hunedoara. “Noi tot vorbim, tot ne învârtim în jurul cozii si nu luãm decizii. Ne afecteazã teribil orice zi pierdutã”, a mai spus Melczer. Urmãtoarea întâlnire a Consiliului de Administratie va avea loc în data de 6 aprilie, la Petrosani. Pentru atunci si sindicalistii sperã ca factorii decizionali sã prezinte o strategie unitarã pentru Complexul Energetic Hunedoara. “Ca idee principalã care s-a desprins este cã în data de 6 aprilie va avea loc o întâlnire în Valea Jiului cu conducerea executivã pentru a se stabili o viziune integratã pentru perioada urmãtoare. Noi am venit cu o variantã, conducerea nu zice nimic, Consiliul de Administratie nu stie ce sã ia de bun. Atunci va avea loc o întâlnire care sper cã se va solda cu o viziune de ansamblu la care sã punem umãrul toti, dacã este de acceptat pentru sindicate. Noi nu vom accepta prea usor închideri rapide de mine. Sper ca întâlnirea din 6 sã se soldeze cu o variantã la care sã achiesãm toti”,  a declarat Darius Câmpean, presedintele Sindicatului Muntele. Conducerea CEH spunea sãptãmâna trecutã cã închiderea pãrtilor neviabile din cadrul unitãtilor miniere nu poate fi pusã în practicã, iar varianta agreatã este cea a închiderii minei Lupeni si mentinerea minei Lonea.

Nou membru în CA

Ringo Dãmureanu este noul membru al Consiliului de Administratie al CEH. Dupã decesul lui Ioan Albu, a fost numit un nou membru în CA. Acesta acuzã conducerea CEH cã nu a reusit sã formuleze o strategie de eficientizare si redresare a societãtii. “Am participat la sedinta Consiliului de administratie al Complexului Energetic Hunedoara, întreprindere publicã de interes national în domeniul energiei, care cuprinde douã centrale termoelectrice: Paroseni (Vulcan) si Mintia (Deva), precum si ultimele patru mine în functiune din Valea Jiului: Lupeni, Vulcan, Livezeni si Lonea. Chestiunea prezintã un interes economic deosebit, dar si o potentialã mare problemã socialã, cel putin pentru zona Vãii Jiului, dat fiind caracterul sãu monoindustrial, iminenta închidere a unor mine în anul 2018 si lipsa de perspectivã din punct de vedere economic si profesional. Sindicatele cer reasezarea grilei salariale în partea inferioarã, dupã cresterea salariului minim pe economie. Având în vedere cã societatea se aflã în pragul insolventei, iar directorul general actual al societãtii nu s-a prezentat la sedintã si nu a reusit sã formuleze si sã propunã un proiect de strategie de redresare si eficientizare a complexului, Consiliul de Administratie al hotãrât sã revinã cu aceste solicitãri cãtre conducerea executivã si sã se întruneascã din nou, joia viitoare, la Petrosani, acolo unde este sediul Complexului Energetic Hunedoara”,  a scris pe pagina sa de socializare Ringo Dãmureanu.

Monika BACIU

6 comentarii la „Razboiul gulerelor albe de la CEH / Scuze si acuze între Consiliul de Administratie si executivul CEH

 • 30 martie 2017 la 23:00
  Permalink

  Oare Purcaru asta nu poate sa ne mai lase si sa se duca la pensie, nu-i ajunge cat a furat? El a fost in tot felul de posturi de conducere ale mineritului, la niveluri tot timpul inalte si n-a facut nimic pentru minerit si comunitatea locala, si-a urmarit tot timpul interesele personale. Acum este foarte clar ca doreste sa se razbune pe actuala Conducere de la CEH, pentru ca „nulitatea cenusie” adica doamna Purcaru a fost retrasa de la Reprezentanta din Bucuresti, deh…. nu mai poate doamna sa respire aerul de Valea Jiului!

 • 31 martie 2017 la 12:35
  Permalink

  cele mai triste perioade din istoria mineritului se leaga de numele aceste lipitori stamin purcaru care isi tine nevasta platita la reprezentanta ceh din bucuresti un om care a fost alaturi de dragoi printre cei mai slabj directori generali din istorie un om care mulge atit din ceh .conversmin si snim vj la conversmin are dosare in derulare pentru ilegalitati cit casa la snim vj impreuna cu fini anghel si dondera plus baronul comunist bobar a facut numai mizerii care put si azi iar acum cu directie impusa de clanul penal resmerita vrea neaparat sa distruga ce a mai ramas din ceh…..oare minerii nu vad ca din 2012 de cind resmerita s a amestecat brutal in ceh facind schimbari politice toate s au dus dracu…..singurul lucru cinstit care se poate face acum in ceh sa scape de pensionabili jujan,stancu,bebe nica,ciubotaru,hurez,duma,rascolean si alti frecatori de menta si sa lase in pace mineritul .

 • 31 martie 2017 la 20:44
  Permalink

  Sunt tare curios sa vad oare cine se scunde in spatele comentariilor de mai sus. Cred ca este vorba de unul si acelasi . Ar trebui ca administratorul acestui site sa gaseasca o solutie ca cei care pun comentarii sa fie cunoscuti. E usor sa te ascunzi in spatele anonimatului si sa arunci cu namol si sa jignesti. Oricum se poate afla cine sunt cei care arunca jigniri din spatele anonimatului. Sa vedeti atunci surprize.

 • 1 aprilie 2017 la 20:40
  Permalink

  cred ca crezi prost bai rex nume de ciine toata valea stie ce i poate pielea lui stamin si dezstru a facut amestecul lui remerita in mineritul din vale ca tie nu ti convine asta e alta treaba iesi cu argumente la inaintare baiete….asa sa dai din gura ascuns dupa un nume de ciine lup e usor….

 • 1 aprilie 2017 la 22:37
  Permalink

  cainii latra ursul merge……..

 • 3 aprilie 2017 la 21:55
  Permalink

  Lui Melczer ii st?tea in cale sotia dlui Purcaru de aceea a decis schimbarea ei de acolo. Numai bine pentru el de a face noi angajari la reprezentanta- pe dna Alina-gravida- Alina la cererea partidului….ca nici Alinei nu ii place aerul de VJ

Comentariile sunt închise.