Politistii ancheteazã mai multe fapte comise de cãtre cei doi bãrbati din municipiul Lupeni care-si plasau iubitele prin baruri la «produs» iar apoi pozau în soti înselati si jefuiau victimele.

Trei dintre membrii grupãrii au fost arestati pentru 29 de zile, iar unul este cercetat în libertate. Cei doi tâlhari împreunã cu complicele lor au fost prinsi de politistii din Lupeni dupã ce una dintre victime si-a fãcut curaj si a depus plângere dupã ce a fost jefuit. Scenariul era unul simplu, cei doi Mihai Liviu Cristian (37 de ani) si Dumitru Stanca (24 de ani) îsi trimiteau iubitele, pe Mihai Ana (32) si Bianca R. 19 ani prin barurile famate din localitate si dupã ce ocheau o victimã îi propuneau sã întretinã relatii sexuale. 4_1Nu-i cereau nimic în schimb ci pretindeau cã “s-au îndrãgostit la prima vedere”. Asa au reusit sã facã multe victime însã doar una a depus plângere. «Eu sunt din Maramures, am venit la Lupeni cu ceva treabã si într-un bar am bãut si eu ca tot omul. A venit una la mine, dacã-mi trebuie gagicã. Mi-a zis cã nu-i trebuie bani, sã-i dau de bãut si eu am mers cu ea. Când am ajuns la apartament mai erau una. Eu vorbisem doar de una si am dat peste douã acolo. Ne-am dezbrãcat dar n-am apucat sã facem nimic pentru cã au intrat doi indivizi peste noi si le-au luat la rost. Cã ei sunt bãrbatii lor, cã mã bat si pe mine si pe ele cã-i înselãm. M-am speriat, mi-am luat hainele si am fugit. Mai târziu am vãzut cã nu mai aveam cinci milioane (n.r. lei vechi) si telefonul”, ne-a declarat, Radu M., bãrbatul prãdat. Omul e însurat si acum îi este rusine cã a cãlcat strâmb însã spune cã n-a putut lãsa lucrurile asa si cu toate riscurile a depus plângere.

Le este rusine

Seful Politiei Lupeni, comisarul Dan Mocanu confirmã cã are mai multe dosare penale în lucru în care sunt implicati cei doi bãrbati împreunã cu iubitele lor. De altfel numãrul victimelor care au ajuns în patul celor douã femei si au plecat fãrã bunurile de valoare este mai mare. „Sunt mai multi care au pãtit-o. Dupã ce au rãmas în costumul lui Adam, au intrat cei doi peste ei si de fricã si-au lãsat tot numai sã scape. Cei doi indivizi sunt cunoscuti ca persoane violente, sunt recidivisti si era foarte simplu sã-si sperie victimele. Unele dintre victime nu vor sã depunã plângere de rusine si pentru cã ar afla nevestele lor cã au mers la prostituate”, a explicat unul dintre anchetatori. Cei doi

tâlhari împreunã cu iubitele lor riscã ani grei de închisoare dacã vor fi gãsiti vinovati.

Maximilian Gânju