U niversitatea din Petroșani are în implementare un proiect de aproape trei milioane de euro în ceea ce privește
digitalizarea. În cadrul acestui proiect se vor moderniza amfiteatre și laboratoare cu echipamente care să permit predarea în
sistem interactiv.
Rectorul Universității din Petroșani, Prof Univ Dr Ing Radu Sorin Mihai, este de părere că aceste investiții vor crește calitatea actului educațional și îi va ajuta pe studenții care nu pot fi prezenți la cursuri sau laboratoare.
”Este vorba despre un proiect pentru digitalizare a universității. Este un proiect de 2,73 de milioane de euro. Pentru acest proiect am avut un punctaj foarte bun, am obținut finanțarea iar în acest moment suntem în faza de achiziție a unei prime etape a unor software-uri pentru o mai bună gestionare a tot ceea ce înseamnă sistem de învățământ, pentru o mai bună gestionare a platformelor de educație din școală și platforme noi complementare. Acum sunt la etapa de avizare și urmează procedura de licitație deschisă. Pe lângă aceste platforme avem în proiect modernizarea a 15 amfiteatre din cadrul universității și 11 laboratoare. Cele 15 amfiteatre vor fi dotate cu aparatura necesară pentru a putea realiza cursuri atât față în față cât și online. Se vor putea face cursuri interactive pentru studenții care nu pot fi prezenți fizic la cursuri sau laboratoare”, a declarat Prof Univ Dr Ing Radu Sorin Mihai rectorul Universității din Petroșani.
La universitatea din Petroșani investițiile care au fost făcute până în acest moment au dat roade mai ales în
perioada pandemiei de COVID-19 atunci când laboratoarele și cursurile s-au mutat în online.
Monika Baciu