Bugetul UPET, afectat de creșterea prețului la utilități

Începând cu anul universitar 2023-2024 la instituția de învățământ superior de la Petroșani vor exista anumite modificări în ceea ce înseamnă taxele.

Chiar dacă valoare acestora va crește doar cu 7 sau 10%, se încearcă găsirea de soluții pentru ca și ministerul să aloce anumite sume de bani care să acopere o parte din cheltuielile cu energia electrică sau gazul la Universitatea din Petroșani.
Mai mult decât atât există și alte cheltuieli curente care sunt legate de întreținere sau curățenia zilnică, care trebuie luate în calcul.
”Avem o serie de taxe noi din anul universitar 2023-2024. Vom avea mici măriri de taxe, undeva la 7-10%. Aceste măriri sunt legate de tarifele care au crescut la energia electrică, la gaz, la întreținere în general sau la alte tipuri de costuri care afectează activitatea zilnică cum ar fi igienizarea sau curățenia spațiilor. Încercăm să facem o solicitare către minister pentru că zona noastră alături de Suceava și Brașov suntem niște universități la care iarna este mai lungă, să vedem dacă putem fi sprijiniți cu niște fonduri suplimentare”, a declarat Prof Univ Dr Ing Radu Sorin Mihai rectorul Universității din Petroșani.
În acest moment Universitatea din Petroșani are printre cele mai mici taxe de școlarizare din țară. Nici cheltuielile cu cazare sau masa nu se ridică la sume mari de bani.
Monika Baciu