Programul de vizitare al cetăţii dacice Sarmizegetusa Regia, din Munţii Orăştiei, se modifică de la 1 octombrie, astfel că accesul turiştilor în perimetrul sitului istoric va fi posibil în intervalul 9,00-18,00, a informat Administraţia Sarmizegetusa Regia.

Programul va fi valabil până pe 30 noiembrie, când acesta orarul de vizitare va fi adaptat perioadei de iarnă.
Totodată, de la 31 decembrie 2023 accesul turiştilor în incinta monumentului istoric nu va fi posibil în zilele de luni.
Ultima intrare a turiştilor în zona cetăţii dacice Grădiştea de Munte – Sarmizegetusa Regia se va face cu 30 de minute înainte de ora închiderii. “Pentru că zilele devin tot mai scurte și mai reci odată cu instalarea toamnei, vă anunțăm că pentru intervalul 1 octombrie – 30 noiembrie 2023 programul de vizitare a monumentului istoric de la Grădiștea de Munte – Sarmizegetusa Regia se va modifica, astfel că vă așteptăm să vizitați situl în intervalul orar 09:00 – 18:00. Totodată, până în data de 31 decembrie 2023, monumentul istoric este închis în fiecare zi de luni.
Ultima intrare a turiștilor în zona administrată se face cu 30 minute înainte de ora închiderii”, transmit reprezentanții Direcţiei Generale de Administrare Monumente şi Promovare Turistică (DGAMPT) Hunedoara.
Situl UNESCO de la Sarmizegetusa Regia este
o fostă reședință regală,
care a fost capitala și cel mai important centru militar,
religios și politic al statului dac înainte de războaiele cu
Imperiul Roman.
A fost nucleul unui sistem defensiv strategic format din șase fortărețe dacice din Munții Orăștiei, folosit de Decebal
pentru apărare contra cuceririi romane. Situl arheologic Sarmizegetusa este situat în satul Grădiștea Muncelului din
județul Hunedoara și este în administrarea Consiliului Județean Hunedoara.
Diana Mitrache