La Costești, vis-a-vis de Centrul de Informare Turistică, va avea loc în perioada 6-8 octombrie a patra serie de ateliere de fierărie dacică, parte a proiectului „Capitala Daciei – Muzeu viu al patrimoniului cultural european”.

Toți cei care iubesc istoria și vor să învețe despre tradițiile dacice vor putea, cu această ocazie, să învețe de la doi fierari cu experiență, despre arta de a face obiecte din fier. Organizatorii, spun că Aceste ateliere de fierărie sunt gândite să fie atât pe placul adulților, cât și pe înțelegerea copiilor, iar locul unde se vor afla cei doi meșteri fierari se numește Fierăria Batem fierul la conac. “Ne găsiți acolo vineri, sâmbătă, duminică de la 10:00 dimineața la patru după-amiaza, cu pauză între 14:00 și 14:30. Și vestea noastră bună este că participarea este gratuită, iar înscrierea în prealabil nu este necesară”, transmit organizatorii.
Capitala Daciei – muzeu viu al patrimoniului cultural european este numele proiectului depus de Consiliul Judetean Hunedoara și desfășurat în parteneriat cu Mihai Eminescu Trust și Møre & Romsdal County Council din Norvegia.
Proiectul de restaurare
și revitalizare a sitului arheologic Sarmizegetusa Regia este un proiect finanțat prin Granturile SEE 2014-2021, în cadrul Programului RO-CULTURA, apelul „Restaurarea și revitalizarea monumentelor istorice”.