Nu mai puțin de 53 de blocuri vor beneficia de programul de creștere a eficienței energetice la Petroșani în următorii ani. Fondurile necesare vor veni prin Programul Regional Vest și prin Programul Tranziției Justă.
Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroșani, vorbește despre importanța pe care o au aceste programe și despre faptul că prin creșterea eficienței energetice, facturile lunare la întreținere vor scădea.
”Pe Programul Regional Vest și pe Programul de Traziție Justă, ne dorim ca la Petroșani să mai anvelopăm peste 50 de blocuri în anii ce urmează. Acest domeniu are cel mai mare impact și cel mai rapid. Avantajele creșterii eficienței energetice a blocurilor are avantajul major de a reduce cheltuielile cu energia electrică sau cu gazul în proporție de 30%. Consider că pe cele două programe au fost alocate sume destul de mici de bani pentru creșterea eficienței energetice a blocurilor, însă sperăm că sumele de bani vor fi suplimentate”, a precizat Tiberiu Iacob Ridzi primarul municipiului Petroșani.