Investițiile în sistemul de învățământ din municipiul Lupeni au fost o prioritate întotdeauna pentru primarul Lucian Resmeriță. toate unitățile de învățământ de pe raza localității au beneficiat de ample lucrări de reabilitare.
Lucian Resmeriță spune că în acest moment în localitate mai există o singură grădiniță care nu a beneficiat de investiții, însă toată documentația este pregătită iar în momentul în care vor exista fondurile necesare, lucrările vor demara.
”Ultima unitate de învățământ la care nu am reușit să intervenim este o grădiniță din zona BCR. Nu am dorit să grăbesc lucrurile pentru că în acest moment fondurile nu asigurau decât creșterea eficienței energetice. Aveam nevoie de multe lucrări de investiții în interiorul clădirii care nu erau eligibile cu finanțarea pe care am avut-o. Avem deja proiectul tehnic și autorizația de construcție și toate sunt pregătite pentru ADR Vest. În acești ulțimii patru ani de zile, noi am făcut în așa fel încât să nu ratăm nicio axă de finanțare”, a declarat Lucian Resmeriță primarul municipiului Lupeni.