Z iua Internațională a femeii va fi marcată de către administrația locală de la Petroșani și în acest an. În acest sens consilierii locali au aprobat în ultima ședință de CL suma de 7.000 de lei pentru o acțiune care va avea loc la Sala de Marmură a Primăriei, ocazie cu care elevi de la şcolile de muzică din localiate vor sustine un spectacol dedicat acestei zile festive.

”Ziua Internațională a Femeii a fost adoptată în 1977, printr-o rezolutie a Adunării Generale a ONU, pentru a onora atât realizările sociale, politice şi economice ale femeilor, cât şi lupta împotriva discriminării şi violenței care îşi fac încă simţită prezenţa în multe părţi ale lumii. Această importantă zi, sărbătorită anual la data de 8 martie, este un bun prilej de a le mulțumi tuturor femeilor din viața noastră pentru grija şi dragostea lor, pentru felul în care ne-au sprijinit și ne-au stat alături și au încercat să înlăture greutățile vieții din calea noastră. În acest sens, în comunitatea noastră sunt femei care, având o viață profesională și personală, au ales să facă mai mult şi anume, sã se implice activ în viața comunităţii, prin ajutorarea constantă a celor aflați în nevoie, devenind un model de urmat pentru toţi cei din jur. Astfel, anul acesta ne propunem să sărbătorim această zi, dedicată sensibilității și frumuseții.
Într-un cadru cald şi festiv, în care să oferim o recunoaştere simbolică a muncii acestor doamne şi domnişoare, prin acordarea de plachete, diplome şi flori, acestea fiind un exemplu de empatie, profesionalism şi implicare, demn de urmat de fiecare cetăţean al vor unității. Acţiunea va avea loc la Sala de Marmură a Primăriei, ocazie cu care elevi de la şcolile de muzică din municipiul nostru vor sustine un spectacol dedicat acestei zile festive. Avand in vedere cât este de importantă sărbatorirea acestei zile, propun implicarea Consiliului Local în organizarea acestui eveniment şi aprobarea sumei de 7.000 lei”, arată proiectul de hotărâre aprobat de către consilierii locali de la Petroșani.