„Vrem ca, până la 1 iunie, să fie gata lucrările”. Asta spun cei din Consiliul Județean Hunedoara despre tot ce înseamnă Green Line, linia de autobuze ecologice pentru Valea Jiului. Așa că, din 15 mai deja promit că acestea vor duce călătorii de la Cimpa, la Uricani.

Pe ultima sută de metri, lucrările sunt accelerate și asta, pentru că ar fi ideal ca autobuzele liniei ecologice să circule înainte de alegeri. Așa că toată lumea are acum un interes major.
„Este adevărat că oamenii s-au săturat de promisiuni și vor fapte. Graficul
care a fost făcut în ADI, împreună cu constructorul, arată că, după 15 mai, mașinile vor circula în Valea Jiului. Am devansat lucrările. Poate nu toate vor fi gata, la depou, dar, mașinile, după 15 mai, vor circula în Valea Jiului”, a spus Costel Avram, administrator public al județului Hunedoara.
S-au făcut studiile necesare și acum este întocmită și organigrama dar și
regulamentul pentru funcționarea societății. Se ia în calcul și demararea procedurii de angajare a personalului.
„Angajările le fac cei de la societatea care va administra mașinile. Societatea are acționari primăriile din Valea Jiului. Consiliul Județean se implică pentru a pune în practică acest proiect și apoi va ieși. Rămân acționari primăriile din Valea Jiului. Deci, cei care vor să lucreze aici, trebuie să adreseze societății, pentru angajări”, a mai precizat oficialul de la Consiliul Județean Hunedoara.
Fiecare oraș al Văii Jiului va avea stații de călători, stații de încărcare rapidă și la Vulcan va fi depoul de autobuze, în zona Coloniei de Jos.
Pe lângă cele 26 de autobuze electrice, vor fi 4 stații de încărcare rapidă, 10 stații de încărcare lentă, iar două stații sunt de încărcare rapidă pentru autovehicule. Vor mai fi și 20 de stații de stații de încărcare lentă pentru autobuze. Odată intrată în funcțiune, linia de transport cu cele 26 de autobuze electrice, va crea în Valea Jiului aproximativ 100 de locuri de muncă și, totodată, o alternativă la monopolul pe care acum îl au câteva firme particulare care fac transport cu microbuze.
Diana Mitrache