P arcuri vandalizate, flori distruse, jardiniere furate și multă mizerie. Asta se întâmplă în mai multe zone ale orașului Petrila, iar ultimul eveniment a avut loc în cel mai nou parc amenajat, acum câteva zile. Așa că primăria investește într-un sistem nou și performant de supraveghere video.

Mai multe suporturi de flori au fost distruse pe unul dintre podurile aflate în apropierea sediului primăriei din Petrila, iar un parc a fost distrus de vandali, tocmai pentru că zona nu este supravegheată. Peste tot sunt probleme, așa că edilii orașului spun acum că vor investi nîntr-un sistem nou și performant de monitorizare a orașului.
„Din păcte sunt oameni care distrug tot ce se face în oraș. Dar am o veste proastă pentru ei. Până la finalul anului, am câștigat pe PNRR un proiect prin care vom pune un sistem video nou, performant și cu mai multe camere de supraveghere”, spune Marius Heljiu, viceprimarul orașului Petrila.
Orașul Petrila va fi monitorizat în permanență de un sistem de supraveghere video IP integrat.
În localitate vor fi instalate 40 de camere video, destinate supravegherii traficului, dar și pentru preîntâmpinarea actelor de vandalism, a jafurilor și pentru intervenția cât mai exactă în aceste puncte, printr-o coordonare eficientă a echipajelor din teren.
Contractul prevede furnizarea de echipamente tehnologice și funcționale precum și execuția lucrărilor de instalare. Vorbim astfel de un sistem centralizat de supraveghere care va reduce mult actele de vandalism de acum, pentru că oamenii vor putea fi monitorizați în mai multe puncte ale orașului.
Diana Mitrache