C opiii și profesorii din Bănița vor merge la școală cu un microbuz electric. Este o promisiune ce prinde contur, iar primarul de aici spune că, dacă va ajunge mașina electric, va scăpa de cheltuieli și reparații la cel vechi, care face sute de km zilnic, pentru că aici copiii sunt aduși la școală din cătune aflate la distanțe mari de școală.
Școala din Bănița a fost inclusă în programul „Microbuze electrice pentru elevi”, program
derulat prin PNRR. Acest microbuz, care va ajunge și la Bănița, va scuti primăria de mari
cheltuieli, pentru că cel vechi abia dacă mai face față.
„Ne bucură că îl primi, dar mai este un pic de lucru. Ne-am bucura să vină cât s epoate de repede. Avem un microbuz vechji, cu care abia facem transportul. Cheltuim o grămadă de bani ca să îl ținem funcțional, pentru copiii de la școală. Avem cele 2 școli: cea de la Bănița, de la Merișor și o grădiniță la Botani. Aduce și profesori de la Petroșani și e greu. Autobuzul școlar face cam 220 de km pe zi și consumăm motorină și piese”, a declarat Petru Marc, primarul comunei Bănița.
Primarul speră că noul microbuz, fiind electric, va fi mai ieftin de întreținut, va scăpa de cheltuiala cu combustibilul și piesele care uzau.
În comuna Bănița, folosesc acest mijloc de transport 60 de copii, plus profesorii care, în parte, ajung de la Petroșani.
Diana Mitrache