P este 500 de oameni din gospodăriile de la Câmpu lui Neag au apă. Sistemul a fost perfectat și acum a fost recepția finală a lucărilor. În plus, în zona de vest există acum și un sistem complet de clorinare, care ajută ca oamenii să aibă apă de cea mai bună calitate, până în cel mai îndepărtat cătun.

De această dată, vorbim despre cei din Câmpu lui Neag, oameni care, fie aveau apă din puțuri, fie de la sistemul ce alimenta cândva mina Câpu lui Neag. Așa că aici au fost investiți acum peste 384 de milioane, bani cu care putem vorbi despre
aducerea sistemului până în zona gospodăriilor lor.
„Lucrările finalizate și recepționate azi în Câmpul lui Neag sunt rezultatul unei munci de aproape 8 ani de zile. Atunci a pornit ideea de a aduce acest serviciul de alimentare cu apă a locuitorilor din Câmpul Lui Neag. Am accesat apoi fonduri europene, că altfel era puțin probabil să finalizăm noi o astfel de investiție. Ea asigură alimentarea a peste 500 de locuitori. Defapt atâția erau atunci, că acum ar putea fi 700 care de azi au apă potabilă”, a declarat, la recepția finală, Cristian Ionică, managerul SC Apa Serv Valea Jiului.
Totul a fost creat așa cum se face în orice oraș, chiar dacă vorbim despre o localitate cu case răsfirate prin văile muntelui. Așa că a fost nevoie și de conducte și stație de tratare și de clorinare. În plus, sistemul poate fi extins oricând, mai ales că vorbim despre o zonă cu un uriaș potențial turistic.
„Avem o stație de pompe, care pompează apa dintr-o stație care este cea mai importantă din Valea Jiului, cea de la Valea de Pești. Ea va pompa apa și aici, iar, după 4 km de aducțiune, apa este înmagazinată
într-un rezervor de 110 mc și, de aici, apa este distribuită printr-un sistem de 8 km în toată zona Câmpul lui Neag, cu posibilitatea de a extinde rețeaua și în amonte și în aval de localitate”,
mai spune managerul Cristian Ionică.
Și, în afara acestor investiții, în acest sistem există inclusiv hidranți, ceea ce era imposibil până acum.
„Zona Câmpu lui Neag nu a avut niciodată o rețea de hidranți. Vedem cu toții ce se întâmplă în toată țara cu incendiile de pădure, iar aici nu va mai fi cazul să aducem apa din Uricani. Vor fi aici hidranții necesari stingerii incendiilor”, a adăugat Ionică.
Mai multe zone izolate din munte, ori de la poalele masivelor din Valea Jiului au fost racordate la sistemul de aducțiune modernizat cu bani europeni. Valea Jiului ajunge astfel să aibă apă de bună calitate oriunde există comunități în care trăiesc oamenii.
Diana Mitrache